Simona Halep

Cum revine Simona Halep pe primul loc WTA! Are un avantaj uriaş în următoarele săptămâni

22.01.2019 | 12:55
Cum revine Simona Halep pe primul loc WTA Are un avantaj urias in urmatoarele saptamani

Cum revine Simona Halep pe primul loc WTA, după ce va fi detronată la actualizarea din 28 ianuarie, imediat după Australian Open. Petra Kvitova s-a calificat astăzi în semifinalele Australian Open, după 6-1, 6-4 cu Ashleigh Barty, şi este clar că va avea mai multe puncte decât Simona în clasament. Vezi aici meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

Petra Kvitova şi-a asigurat un total de 5770 de puncte la următoarea actualizare. Ar putea face chiar mai mult, în funcţie de rezultatul din semifinala cu Danielle Rose Collins şi, mai apoi, de cel după o eventuală calificare în finală. Simona Halep va avea 5582 începând din 28 ianuarie. Astfel, avantajul jucătoarei din Cehia va fi de minimum 188 de puncte. Creşte la 708 dacă Petra joacă finala la Melbourne, şi chiar la 1408 dacă o şi câştigă.

Cum revine Simona Halep pe primul loc WTA. Presiune pe Kvitova

Un eventual succes la Melbourne i-ar asigura Kvitovei un avantaj liniştitor pentru următoarea perioadă, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte variante. Nici măcar 708 puncte avantaj nu ar fi prea multe, dacă ţinem cont de ceea ce urmează pe parcursul lunii februarie pentru cele două jucătoare. Kvitova va fi sub mare presiune, în condițiile în care va avea de apărat titlurile de la Sankt Petersburg și Dubai.

Februarie 2018 a fost o lună de vis pentru Kvitova, care revenea în circuit după accidentarea suferită la mână suferită după ce a fost atacată cu un cuțit în propria casă. Atunci, jucătoarea din Cehia se impunea la Sankt Petersburg și Doha. Primul este un turneu de categorie Premier, care se joacă imediat după Australian Open, iar cel de-al doilea este chiar Premier 5 și va fi programat la mijlocul lunii viitoare. Cel mai probabil, acum nu va mai participa în Rusia, turneu venit imediat după Australian, și va pierde 470 de puncte. Anul trecut a fost eliminată în primul tur la Australian Open, acesta fiind și motivul pentru care a jucat la Sankt Petersburg.

Ce trebuie să facă Halep în următoarele turnee, Kvitova are peste 1000 de puncte de apărat în plus

Pentru victoriile din cele două competiții, Petra Kvitova a primit un total de 1370 de puncte, pe care le va avea de apărat în următoarele săptămâni. Va fi, astfel, o mare presiune pe ea. Mai ales în condițiile în care Simona Halep a jucat puțin după Australian Open 2018, fiind extenuată după acel parcurs solicitant la Melbourne. În același interval, românca are de apărat doar 350 de puncte, obținute la Doha.

Dacă jucătoarea din Cehia va câștiga Australian Open, diferența dintre cele două va fi de 1408 puncte, dar fără punctele de la Sankt Petersburg și Doha, Kvitova ar rămâne fără 1370, iar Halep fără 350 de la Doha. Astfel, diferența LIVE ar fi de doar 388 de puncte și românca este obligată să câștige turneul și cehoaica să ajungă maximum în semifinale.

Dacă Petra Kvitova va pierde în finala Australian Open, Simona poate reveni pe primul loc în lume dacă va avea același rezultat la Doha ca cehoaica.

Desigur, Simona Halep depinde și de rezultatele altor jucătoare care o mai pot depăși în clasament. Una dintre Osaka și Svitolina, plus Pliskova. Nipona are nevoie de o singură victorie, chiar contra jucătoarei din Ucraina. De partea cealaltă, Svitolina ar avea nevoie de o victorie în sferturi, cu Osaka, dar și de un succes în semifinale. Pliskova trebuie să treacă în finală pentru a o lua pe Halep.