Life

Cum s-a acomodat câinele lui Costin Mărculescu în noua familie. Noii proprietari au luat o decizie radicală

01.07.2020 | 17:54
Cum sa acomodat cainele lui Costin Marculescu in noua familie Noii proprietari au luat o decizie radicala
ADVERTISEMENT

Maxy, câinele lui Costin Mărculescu, a fost luat de specialiștii de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) la scurt timp după ce a fost găsit în garsoniera unde actorul din „Liceenii” a murit în urma unui infarct.

Animalul a fost sterilizat și microcipat, iar după o perioadă foarte scurtă a fost adoptat de o prietenă veche de-a regretatului actor. Șocat de dispariția stăpânului său, câinele a început să aibă un comportament agresiv, femeia văzându-se nevoită să îl înapoieze.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mărturisit că Maxy are probleme cu persoanele pe care nu le cunoaște. Noua stăpână a declarat că animalul este sperios și ușor agresiv. Mai mult decât atât, câinele regretatului actor Costin Mărculescu are nevoie de un dresor.

Maxy, câinele lui Costin Mărculescu, agresiv cu noua stăpână

Reprezentanții ASPA, în grija căruia se află acum animalul, au declarat că acesta a fost adus înapoi de prietena lui Costin Mărculescu pentru a merge la un centru de dresaj unde se va încerca „domesticirea” lui. Așadar, animalul trebuie să devină mai sociabil.

ADVERTISEMENT

„Deoarece Maxy are uneori probleme de comportament cu persoanele pe care nu le cunoaște și ținând cont de trauma suferită de curând, câinele a fost dus la un centru de dresaj, pentru a deveni mai sociabil”, au spus reprezentanții ASPA, relatează spynews.ro.

Maxy a ajuns în grija lui Costin Mărculescu în urmă cu mai bine de 2 ani, regretatul actor luându-l de pe stradă, în ciuda faptului că o ducea extrem de greu cu banii. Actorul care a murit la vârsta de 50 de ani se atașase enorm de animalul pe care-l trata ca pe propriul copil.

ADVERTISEMENT

Nu de puține ori artistul a postat în mediul online imagini cu animalul său de companie, Maxy fiind cel care a și alertat vecinii în clipa în care Costin Mărculescu s-a stins din viață, acesta fiind găsit în cada garsonierei în care locuia singur.

Câinele lui Costin Mărculescu, situație similară cu cei ai jurnalistei Cristina Țopescu

Moartea lui Costin Mărculescu a fost asemănată de multe ori cu cea a regretatei jurnaliste Cristina Țopescu care a fost găsită decedată în propria locuință, la finalul anului trecut. Un aspect similar în cazul celor doi sunt animalele de companie care au stat alături de ei până în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

Maxy, câinele lui Costin Mărculescu a fost găsit slăbit din cauza faptului că nu mai mâncase de câteva zile, în timp ce în cazul regretatei prezentatoare TV doi dintre câini și-au dat ultima suflare odată cu jurnalista, unul fiind găsit chiar în pat.

Cristina Țopescu avea 6 animale de companie, dar avea grijă de mulți alții. Cei patru câini rămași în viață au fost luați de o asociație pentru apărarea drepturilor animalelor, iar doi dintre ei au fost deja adoptați.

 

ADVERTISEMENT