Fotbal international

Cum s-a calificat FC Liverpool în finala Champions League 2018

26.05.2018 | 19:00
Cum sa calificat FC Liverpool in finala Champions League 2018

FC Liverpool s-a calificat în finala Champions League 2018 la capătul unui parcurs în general foarte bun, exceptând returul semifinalei cu AS Roma. În practic ultimul obstacol înainte de a putea juca la Kiev, cu trofeul pe masă, cormoranii au primit şi ajutorul, involuntar, al slovenului Skomina, care a refuzat două penaltyuri clare italienilor.

Dar să revedem parcursul lui FC Liverpool în ediţia 2017-2018 începând cu calificările din play-off. Liverpool a terminat sezonul trecut în Premier League pe locul 4 şi a trebuit, pentru a accede în grupe, să joace o dublă manşă în play-off, în compania germanilor de la Hoffenheim. Dublă victorie, 2-1 şi 4-2 pentru FC Liverpool.

Cum s-a calificat FC Liverpool în finala Champions League 2018. Au fost multe meciuri nebune

În grupa E FC Liverpool le-a avut “colege” pe Spartak Moscova, FC Sevilla şi Maribor Branik. Elevii lui Jurgen Klopp au terminat primii, în urma rezultatelor: 2-2 şi 3-3 cu FC Sevilla (andaluzii au revenit de le 0-3), 3-0 şi 7-0 cu Maribor, 1-1 şi 7-0 cu Spartak, trei succese, trei egaluri, golaveraj 23-6.

În optimi de finală FC Liverpool a făcut un meci de senzaţie la Porto şi s-a impus cu un incredibil 5-0, dar apoi la retur, pe Anfield Road a făcut doar un egal alb. În sferturi cormoranii au dat piept cu campioana Premier League, Manchester City şi plecau cu şansa a doua, însă elevii lui Klopp aveau să facă spectacol în tur, scor 3-0 acasă, iar la retur s-au impus cu 2-1, dar după ce la 1-0 pentru City echipei lui Pep Guardiola i-a fost anulat aiurea al doilea gol chiar înainte de pauză.

În semifinale FC Liverpool a reeditat finala din 1984 cu AS Roma. Au fost două meciuri incredibile. Pe Anfield era 5-0 cu zece minute înainte de final, dar s-a terminat 5-2.

Cum s-a calificat FC Liverpool în finala Champions League. A fost penalty pentru AS Roma! Greşeala care a dus echipa lui Klopp în finală. Arbitrul Skomina a recunoscut după meci
Cum s-a calificat FC Liverpool în finala Champions League. A fost penalty pentru AS Roma! Greşeala care a dus echipa lui Klopp în finală

La retur Roma a învins, după un final nebun, cu 4-2, dar s-ar fi putut califica în locul englezilor dacă arbitrul nu greşea grav de două ori, nedând penalty la faultul asupra lui Dzeko şi henţ la “parada” de portar a lui Alexander Arnold, care trebuia şi eliminat.