Sport

Cum s-a descurcat Deian Sorescu pe postul de fundaș stânga, așa cum a anunțat Fanatik, în Andorra – România 0-2. O singură astfel de apariție la FCSB, scos la pauză

Deian Sorescu a fost soluția de avarie pe postul de fundaș stânga la întâlnirea Andorra - România 0-2, iar jucătorul de la FCSB a făcut un joc sigur.
25.03.2023 | 23:49
Cum sa descurcat Deian Sorescu pe postul de fundas stanga asa cum a anuntat Fanatik in Andorra  Romania 02 O singura astfel de aparitie la FCSB scos la pauza
Deian Sorescu a fost soluția de avarie pe postul de fundaș stânga la întâlnirea Andorra - România 0-2, iar jucătorul de la FCSB a făcut un joc sigur. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că polivalentul jucător al ”roș-albaștrilor” va fi folosit de Edi Iordănescu în banda stângă a defensivei, după ce Raul Opruț a acuzat probleme medicale și a devenit indisponibil.

Deian Sorescu, evoluție sigură în postura de fundaș stânga în partida Andorra – România 0-2

Pentru Deian Sorescu poziția de fundaș stânga nu este deloc una străină, deși după transferul la FCSB a fost folosit cu preponderență în banda dreaptă, iar prestația lui în meciul Andorra – România 0-2 a fost una solidă.

ADVERTISEMENT

Jucătorul vicecampioanei României s-a achitat foarte bine de sarcinile defensive și a blocat toate încercările de atac ale gazdelor pe acea parte. În schimb, pe faza de atac el a fost destul de tăcut, mai ales că Dennis Man a făcut un joc excelent în stânga ofensivei noastre și a acaparat foarte multe baloane.

Sorescu s-a făcut remarcat în primul minut de joc, atunci când a respins din fața porții un balon care a țopăit periculos prin careul nostru după o aruncare de la margine a celor din Andorra de pe partea dreaptă.

ADVERTISEMENT

După o jumătate de oră, Deian Sorescu a dat o centrare perfectă pentru Denis Alibec, însă lovitura de cap a acestuia a lovit bara. Mingea a sărit la Darius Olaru, care i-a așezat-o aceluiași Alibec și acesta a înscris, dar golul a fost anulat pentru o poziție de ofsaid a mijlocașului de la FCSB.

Sorescu, varianta de avarie perfectă

În partea secundă, Deian Sorescu a încercat ceva mai multe acțiuni ofensive, mai ales după ce în minutul 72 Dennis Man i-a lăsat locul lui Octavian Popescu. Încurajat și de faptul că adversarii aveau un om în minus, fundașul stânga a urcat mai mult.

ADVERTISEMENT

Deși a încercat să găsească soluții, mingile sale nu au mai adus vreun gol al ”tricolorilor”. Una peste alta, Sorescu a dovedit că este un jucător pe care te poți baza, iar principala sa calitate este că poate fi folosit pe mai multe poziții și randamentul său este mai mereu la înălțime.

Deian Sorescu a mai jucat în acest an o singură dată pe postul de fundaș stânga, în partida FCSB – Farul Constanța 2-3. Atunci el a fost folosit acolo pentru că Risto Radunovic era suspendat. Deși a făcut un joc bun, Sorescu a fost înlocuit la pauză.

ADVERTISEMENT

România a început cu dreptul campania de calificare la Campionatul European din 2024, învingând Andorra în deplasare, scor 2-0, prin golurile reușite de Dennis Man și Denis Alibec. Peste trei zile, de la ora 21:45, reprezentativa lui Edi Iordănescu va întâlni formația Belarusului pe Arena Națională, în etapa a 2-a a preliminariuilor pentru turneul final din Germania.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,80 este cota pentru „ambele marchează și sub 5,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT