Fotbal international

Cum s-a descurcat Haţegan la primul meci de UCL după scandalul de rasism! Salvat de VAR la o fază, înjurat de nemţi la alta

07.04.2021 | 00:21
Cum sa descurcat Hategan la primul meci de UCL dupa scandalul de rasism Salvat de VAR la o faza injurat de nemti la alta
ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan a revenit în Champions League după acuzele de rasism aduse brigăzii sale, în special lui Sebastian Colţescu, la partida PSG – Başakşehir. La partida Manchester City – Borussia Dortmund, scor 2-1, i-a avut asistenţi pe Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar rezervă a fost Istvan Kovacs.

Cu toate privirile aţintite pe el, Ovidiu Haţegan a avut un meci foarte complicat în Anglia. Cu multe faze foarte greu de judecat. Deciziile luate de centralul român au stârnit foarte multe proteste din tabăra nemţilor. Iar fanii lui Dortmund pur şi simplu l-au făcut praf pe român pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Haţegan a luat decizii în favoarea lui Manchester City la cele mai grele faze ale partidei. În minutul 30, românul a dictat penalty pentru englezi, după o intervenţie imprudentă a lui Emre Can. Fotbalistul lui Dortmund a părut că îl atinge pe Rodri, care a acuzat imediat o lovitură la cap.

Ovidiu Hațegan a dictat lovitură de pedeapsă pentru Manchester City. Și-a schimbat decizia după consultarea VAR

După câteva minute de verificări din cabina VAR, Haţegan a fost chemat pentru a revedea faza. Reluările au demonstrat clar că Emre Can nu l-a lovit în zona feţei pe Rodri. A fost un contact minim în zona coapsei, dar mult prea puţin pentru o lovitură de pedeapsă. Haţegan a fost nevoit să îşi accepte greşeala şi să o remedieze. A anulat lovitura de pedeapsă, dar nu şi cartonaşul galben acordat lui Can pentru proteste.

ADVERTISEMENT

Deja furioşi după acea fază, cei de la Borussia Dortmund au început să protesteze la aproape fiecare fază de după acel minut 30. Jucătorii nemţi au reacţionat vehement inclusiv la un fault dictat împotriva lui Knauff la o intervenţie asupra lui Gundogan. Jucătorul Borussiei a atins mingea.

În fine, în minutul 37 a apărut o nouă fază extrem de complicată. Bellingham a profitat de o minge preluată cam lung de Ederson, a interceptat şi a marcat pentru 1-1. Dar golul a fost anulat pentru un joc periculos pe care l-ar fi comis englezul de 17 ani. Haţegan a fluierat repede şi nu a mai aşteptat ca mingea să fie trimisă în poartă de Bellingham. Motiv pentru care VAR nu a mai putut să intervină. Asistenţa video poate fi solicitată doar la faze de gol sau de cartonaş roşu.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a terminat cu un gol marcat de City după o poziție la limita ofsaidului. VAR a confirmat reușita

Două decizii împotriva Borussiei Dortmund în doar câteva minute, iar jucătorii lui Edin Terzic au fost foarte nervoşi din acel moment. Şi au protestat la aproape orice decizie. Asta după ce în primele minute ale meciului nu au fost deloc vocali. În minutul 11, spre exemplu, a oprit jocul înaintea unei lovituri de colţ executate de City. I-a atenţionat pe Dahoud şi Gundogan să înceteze cu şicanele, iar cei doi au ascultat fără să protesteze.

Fazele complicate au continuat pentru Haţegan şi în partea a doua. În minutul 61, Haţegan l-a enervat şi pe Guardiola. A dictat un fault pentru Dortmund, de la marginea careului. După un duel între Haaland şi Stones, foarte asemănător cu disputa din prima repriză dintre Bellingham şi Ederson, Haţegan a dictat invers. Fault pentru Dortmund. Doar că nemţii nu au putut să transforme lovitura din poziţie excelentă.

ADVERTISEMENT

În fine, partida s-a terminat cu o nouă fază complicată. Manchester City a punctat pentru 2-1 prin Foden, care a fructificat pasa lui Gundogan. Doar că neamţul se afla într-o poziţie la limita ofsaidului. Reuşita a fost confirmată de VAR. Dar cu siguranţă a sporit starea de tensiune în rândul celor de la Dortmund.

 

ADVERTISEMENT