News

Cum s-a făcut de râs Diana Șoșoacă la amendamentele pentru buget. Literele i-au jucat feste

05.03.2021 | 12:33
Cum sa facut de ras Diana Sosoaca la amendamentele pentru buget Literele iau jucat feste
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum s-a făcut de râs Diana Șoșoacă la amendamentele pentru buget. Concret, senatoarea îndepărtată de AUR a avut câteva idei legate de CFR și angajații acestei companii. Nu i-au ieșit prea multe și la final nu a bifat nici măcar un amendament aprobat. Mai mult de atât, o greșeală de redactare a scos-o în evidență pe Șoșoacă. 

Senatoarea a solicitat o obligativitate din partea statului de a majora cheltuielile cu salariile în condițiile în care în anul precedent mai multe prevederi legale au dus la o creștere a volumului de activitate pe calea ferată.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a dat și un exemplu și a explicat că angajații CFR au preluat câteva linii de cale ferată părăsite de operatorii privați.

Cum s-a făcut de râs Diana Șoșoacă la amendamentele pentru bugetul statului

Vorbim despre articolul 22 din HG 643/2011 privind aprobarea condițiilor de închiriere a unor părți a infrastructurii feroviare neinteroperabile.

ADVERTISEMENT

Doar că Diana Șoșoacă nu a fost tocmai atentă la capitolul redactare. Astfel, aceasta a propus ca după litera e) să fie introdusă o nouă literă, și anume c) al cărei cuprins va fi: f)

Sursa foto – cdep.ro

Greu de înțeles pentru unii, însă imposibil de aprobat pentru cei aflați în majoritate. Diana Șoșoacă nu s-a oprit aici și a propus și o diferențiere între titlurile bugetare în funcție de modul în care operatorii economici își obțin veniturile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Șoșoacă a explicat că, în cazul CFR, companie pentru care a militat serios în timpul discuției pentru buget, este vorba despre veniturile obținute din TUI prin punerea infrastructurii la dispoziția CFR Marfă, Călători, etc.

Totodată, fosta senatoare AUR a mai propus ca dată fiind situația atipică de anul trecut cauzată de pandemie să nu se aplice prevederile referitoare la disciplina bugetară în domeniile afectate. Și aici, Șoșoacă a dat exemplu tot CFR-ul, mai ales transportul feroviar de marfă și cel de călători.

ADVERTISEMENT

CFR, o mulţime de amendamente, zero aprobări

De-a lungul discuțiilor a existat și un amendament care solicita o suplimentare a bugetului Ministerului Transporturilor. Vorbim despre un plus de 150 de milioane lei, bani necesari acoperirii gratuității transportului feroviar pentru studenți.

Culmea, aici erau incluși și cei aproape 40.000 de studenți care urmează cursuri în străinătate. Conform inițiatorilor, efortul bugetar suplimentar ar fi însemnat 0,018% din PIB, dar parlamentarii nu au fost de acord.

Astfel, în plenul reunit al celor două camere parlamentare, au existat nu mai puţin de 234 de voturi „pentru” şi doar 170 „împotrivă”.

Partidul de tradiție care o vrea cu orice preț pe Diana Șoșoacă

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă ar putea ajunge într-un partid de tradiție. Debarcată din AUR, aceasta se află în discuţii cu PNŢCD.

Sursa foto – colaj Fanatik

Tratativele n-ar reprezenta o surpriză. Antena 3 notează că Diana Șoșoacă s-a implicat recent în rezolvarea situaţiei minerilor din Valea Jiului, alături de europarlamentarul PNŢCD Cristian Terhes.

Interesant este că, deocamdată, aceasta nu a comentat informaţia apărută în spaţiul public. Mai mult de atât, în urmă cu doar câteva zile, Diana Şoşoacă a dat de înţeles că s-ar alătura celor de la PSD, dacă ar primi o ofertă în corelaţie cu principiile sale.

Cum a fost exclusă Diana Șoșoacă din AUR

Pe 10 februarie, Diana Șoșoacă a rămas fără sprijinul AUR. Cu toate acestea, co-preşedintele fotmațiunii, Claudiu Târziu, a explicat că senatoarea nu avea semnată o adeziune formală la AUR, în consecinţă nu putea fi dată afară dintr-un partid din care oficial nu făcea parte.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului.

Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, declara și Dan Tanasă despre excluderea acesteia.

ADVERTISEMENT