Life

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la festivitatea de absolvire a elevilor săi. Soţia preşedintelui a atras toate privirile

Carmen Iohannis s-a fotografiat alături de elevii ei din Sibiu, în ultimul an de liceu. Iată ce mesaj le-a transmis Prima Doamnă a României absolvenților.
27.05.2022 | 19:20
Cum sa imbracat Carmen Iohannis la festivitatea de absolvire a elevilor sai Sotia presedintelui a atras toate privirile
Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la festivitatea de absolvire a elevilor săi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis s-a fotografiat alături de elevii ei din Sibiu, care astăzi au absolvit liceul. Prima Doamnă a României a atras toate privirile.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la festivitatea de absolvire a elevilor săi

Prima Doamnă a Românei este profesoară de engleză de peste 37 de ani la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Ziua de astăzi a fost una plină de emoții pentru elevii din ani terminali, care au avut festivitățile de absolvire.

ADVERTISEMENT

“Gata cu un drum, pregătiți pentru altul! Fiți învingători și optimiști ca până acum! Felicitări și succes absolvenți Lăzăriști!”, a scris Carmen Iohannis în dreptul fotografiilor alături de elevii săi.

Postarea a adunat deja sute de aprecieri și comentarii de la cei care o urmăresc pe soția lui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii, Jill Biden a făcut o vizită în România. Prima Doamnă a Americii și Carmen Iohannis au în comun meseria de profeso. De altfel, acestea nu au renunțat la carieră după ce soții lor au devenit șefi ai statului.

Câți bani câștigă Carmen Iohannis

Conform declarației de avere depusă de președintele Klaus Iohannis în iunie 2021, Carmen Iohannis câștiga anual suma de 44.816 lei din meseria de profesor de engleză.

ADVERTISEMENT

Vara trecută, Prima Doamnă a României a reușit să-și mărească veniturile, după cum a scris FANATIK acum câteva luni.

Carmen Iohannis și-a depus dosarul pentru obținerea gradației de merit, sesiunea 2021.

Prin gradația de merit, profesorii, învățătorii și educatorii primesc 25% majorare de salariu timp de 5 ani. 16% dintre cadrele didactice, pentru fiecare disciplină, încasează această bonificație, pe fiecare județ.

ADVERTISEMENT

Câștigătorii se aleg prin intermediul unui concurs anual de dosare. Acordarea gradației de merit se face prin participarea profesorilor la un concurs, o analiză a dosarelor, care trebuie depusă de aceștia.

ADVERTISEMENT

Potrivit metodologiei, profesorul își face și o autoevaluare, în funcție de activitățile avute. Carmen Iohannis a primt calificativul “admis” la dosarul depus, ceea ce înseamnă că va încasa un salariu cu 25% mai mare, pentru următorii 5 ani. Astfel, în loc de 44.816 lei anual, aceasta a ajuns să câștige 56.020 lei pe an.