Life

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei. Ținuta a atras toate privirile

Ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei. Soția președintelui României a atras toate privirile.
07.03.2023 | 16:25
Cum sa imbracat Carmen Iohannis la intalnirea cu Imparatul Japoniei Tinuta a atras toate privirile
Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis a atras din nou toate privirile cu ținuta sa, de data aceasta la întâlnirea cu Împăratul și Împărăteasa Japoniei. Klaus Iohannis și soția sa au fost primiți la Tokyo marți.

Ce ținută a purtat Carmen Iohannis la întâlnirea cu Împăratul Japoniei

Marți, 7 martie, Klaus Iohannis și soția sa au fost primiți la Tokyo de către Împăratul Naruhito al Japoniei. Președintele României a publicat, pe pagina de Facebook, câteva fotografii din timpul vizitei oficiale.

ADVERTISEMENT

“Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a scris șeful statului pe pagina sa, în dreptul imaginilor postate.

În fotografii, Klaus Iohannis apare alături de soția sa, Carmen Iohannis, dar și de Împăratul Japoniei și de Împărăteasa Masako. Prima Doamnă a României a purtat, și de data aceasta, o ținută care a atras toate privirile.

ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis a purtat o rochie lungă până la genunchi, de culoare roz pal. La aceasta a asortat o pereche de pantofi cu botul ascuțit și cu tocul nu foarte înalt. Culoarea rochiei nu a fost aleasă întâmplător. Rozul amintește de florile de cireș, care reprezintă simbolul național al Japoniei, care înfloresc primăvara.

De asemenea, Împărăteasa Masako a purtat o ținută de culoare galbenă, cu o fustă până la genunchi. De aceeași culoare a fost și cravata Împăratului Japoniei, fiind asortată cu ținuta soției.

ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis a fost și ea, la rândul său, asortată cu Majestatea Sa Masako, purtând în talie un cordon de culoare galbenă. În plus, toți patru au purtat măști de protecție în cadrul întâlnirii.

Klaus Iohannis, Carmen Iohannis întâlnire
Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, întâlnire cu Împăratul și Împărăteasa Japoniei. Sursa foto: Facebook

Ce a anunțat Klaus Iohannis după întâlnirea cu Împăratul Japoniei

În urma întâlnirii cu Împăratul Naruhito, președintele Klaus Ioahannis a anunțat încheierea unui parteneriat strategic de colaborare între România și Japonia.

ADVERTISEMENT

“Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potențialului bilateral, în beneficiul țărilor și cetățenilor noștri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar și cultural-științific. Împreună, dăm astăzi un semnal puternic, de orientare a cooperării noastre spre domenii strategice și inovatoare.

Japonia este cel mai mare investitor din Asia în România. Ne dorim, în continuare, o creștere substanțială a investițiilor japoneze în țara noastră. Apreciem abordarea constructivă a companiilor nipone active pe piața românească, pe principii de sustenabilitate”, a declarat marți președintele României, notează click.ro.

ADVERTISEMENT