News

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc. Ce cadou i-a dat Sanctității Sale. Video

31.05.2019 | 14:42
Cum sa imbracat Viorica Dancila la intalnirea cu Papa Francisc Ce cadou ia dat Sanctitatii Sale Video

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc. Premierul României a venit la Palatul Cotroceni, acolo unde a avut chiar și o discuție cu Suveranul Pontif. Dăncilă a purtat o rochie neagră, extrem de sobră și o mantilă dantelată peste părul strâns în coc. Mai bine de 30 de minute au discutat cei doi, timp în care premierul i-a oferit Sfântului Părinte și câteva cadouri. Printre ele s-a aflat și un ceas.

Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc

Întrevederea tête-à-tête dintre Dăncilă și Papa Francisc a venit la puține momente după ce acesta a ținut un prim discurs în fața autorităților române, a membrilor din societatea civilă dar și a corpului diplomatic acreditat la București. “Mă bucur să mă aflu în frumoasa voastră ţară la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când a aderat la Uniunea Europeană, deţine preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene.

Momentul acesta este prielnic pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani care s-au scurs de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă şi religioasă şi o izola de celelalte ţări europene şi care, pe lângă acestea, dusese la stagnarea economiei şi la epuizarea forţelor sale creatoare”. a transmis Papa Francisc în debutul discursului său.

Papa Francisc, omagiu pentru diasporă

Înainte să discute cu Viorica Dăncilă, Papa Francisc a ținut să le aducă un omagiu românilor care muncesc în străinătate. “Aduc un omagiu sacrificiului atâtor fii şi fiice ai României, care prin cultura lor, prin patrimoniul valorilor şi muncii lor îmbogăţesc ţările în care au emigrat, iar prin roadele efortului lor îşi ajută familiile care au rămas în patrie. Să ne gândim la fraţii şi la surorile care sunt în străinătate.

Este un act de patriotism, este un act de frăţie şi este un act de justiţie, de asemenea. Continuaţi să vă comportaţi aşa”, a mai transmis Papa Francisc care se află într-o vizită de 3 zile în România.