Fotbal international

Cum s-a justificat Kepa după refuzul de a fi schimbat în finala Cupei Ligii: “Am fost greșit înțeles”

25.02.2019 | 10:40
Cum sa justificat Kepa dupa refuzul de a fi schimbat in finala Cupei Ligii Am fost gresit inteles

Portarul spaniol al lui Chelsea, Kepa Arrizabalaga, a postat un mesaj imediat după finala Cupei Ligii, cu Manchester City,  în care s-a justificat pentru refuzul de a fi fost schimbat în ultimele secunde ale prelungirilor și a executării loviturilor de departajare. Momentul în care goalkeeperul iberic refuză în ruptul capului să părăsească terenul, pentru a intra argentinianul Willy Caballero, a făcut înconjurul lumii, iar fanii lui Chelsea, echipă care a pierdut trofeul după loviturile de departajare, îi cer să plece imediat de la club.

Mesajele au curs pe toate rețelele de socializare, toate îndreptate împotriva jucătorului, pe care nimeni nu s-a grăbit să îl apere în vreun fel, convingerea tuturor fiind că au asistat la unul dintre cele mai clare gesturi de indisciplină văzute vreodată pe un teren și de aceea opinia generală este că portarul trebuie aspru penalizat.

Kepa a primit de două ori asistență medicală în timpul jocului

Cel în cauză, Kepa Arrizabalaga, spune însă că gesturile și cuvintele sale au fost complet denaturate de la ceea ce voia de fapt să transmită antrenorului Maurizio Sarri în acele momente: “În primul rând, trebuie să spun că am fost înțeles greșit, spuse . În nici un moment nu a fost intenția mea de a nu mă  supune deciziei antrenorului.  Doar că am fost înțeles greșit, pentru că de două ori în ultimele minute am primit ajutor de la medici și el a crezut că nu sunt în stare să continui. Au fost două sau trei minute de confuzie până când medicii au ajuns la bancă și au explicat totul bine. Era un moment tare tensionat, ultimele secunde ale unei finale de Cupă și toți eram foarte agitați. 

Eu am avut o problemă în această săptămână de la o întindere, dar s-a rezolvat și am putut juca. Apoi au apărut acele probleme pe parcursul jocului și antrenorul a fost convins că eu nu mai pot să dau randamentul care trebuie la loviturile de departajare. Am încercat să îi explic faptul că sunt bine și pot să continui, nu că nu vreau să mă supun deciziei sale.

Sarri a lămurit și el lucrurile

Știu cum se vede totul din afară și că este clar că acum nu am cea mai bună imagine, dar am vorbit și cu antrenorul și i-am explicat ce voiam. Acum toate ziarele și televiziunile vorbesc numai despre asta, dar eu nu sunt un jucător indisciplinat. Și cred că ar trebui să luăm doar partea bună, faptul că am fost atât de aproape să câștigăm un trofeu în fața unei echipe atât de bune, de puternice, cu care am jucat de la egal la egal”.

Kepa spune că nici un moment nu a refuzat să se supună deciziei antrenorului, ci doar i-a explicat că e bine fizic
Kepa spune că nici un moment nu a refuzat să se supună deciziei antrenorului, ci doar i-a explicat că e bine fizic

La rândul său, Maurizio Sarri și Gianfranco Zola, care au avut reacții nervoase vizibile când nu au putut face schimbarea, au venit cu precizări, pentru a calma spiritele. ” Într-adevăr, am fost foarte nervos pentru că nu am putut face schimbarea, dar credeam că nu mai poate face față unui moment atât de important cum sunt loviturile de departajare, că are crampe și trebuie să îl bag pe Caballero. Am discutat cu Kepa și am înțeles de ce nu voia să iasă. A fost până la urmă o neînțelegere nefericită într-un moment de mare tensiune” – a spus Maurizio Sarri ceva mai târziu.