ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Cum s-au pregătit cei de la Dunărea Călărași pentru meciul cu FCSB: “Noaptea trecută nu am dormit deloc”

Autor: Claudiu Surmei | 02.11.2018 | 00:38
Cum s-au pregătit cei de la Dunărea Călărași pentru meciul cu FCSB:
Cum s-au pregătit cei de la Dunărea Călărași pentru meciul cu FCSB

Dunărea Călărași s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1. Alex Bourceanu a declarat după meci să nu a putut dormi în noaptea de dinaintea meciului, în timp ce tehnicianul Dan Alexa a spus că a pregătit cu mare atenție fazele fixe și vrea să depășească performanța din 1992, când Dunărea a jucat în sferturi cu Poli Timișoara, dar a fost eliminată.

ADVERTISEMENT

“Trebuia să profităm de momentul ăsta. Un adversar redutabil, chiar dacă au lipsit jucători importanți. Sunt bucuros pentru calificare. A fost un joc bun. Pe lângă cele 2 goluri cred că mai puteam înscrie. E o calificare meritată. De obicei exersez mult fazele fixe, nu doar pentru meciul ăsta. Am jucători bun la astfel de faze. E importantă agresivitatea și încrederea. Jucătorii au fost supramotivați, nu pot să spun un jucător care a jucat slab. Am pus mari probleme celor de la FCSB. Am avut și șansă la ocaziile lor. Am meritat victoria. Este o performanță excepțională, Dunărea a mai jucat un sfert de finală acum 30 de ani cu Timișoara, sper să depășim acea performanță”, a declarat tehnicianul Dunării Călărași, Dan Alexa.

Cum s-au pregătit cei de la Dunărea Călărași pentru meciul cu FCSB

“Să elimini FCSB e un lucru extraordinar. Tot timpul când joci cu FCSB te mobilizezi la maximum, noaptea trecută nu am dormit deloc. Am jucat cu o echipă puternică. Ne-am propus să ajungem cât mai departe, nu ne-am fixat un obiectiv. Important este să câștigăm puncte în campionat și să evităm retrogradarea. Am avut emoții, am avut 2-0 din faze fixe, am avut ocazii clare și am primit un gol ciudat. Am schimbat câteva vorbe cu Rusescu, am fost stresat. Programarea meciurilor nu ne-a avantajat, mai ales că Viitorul e cea mai în formă echipă în acest moment. Contra lor ar trebuie să fim sută la sută din punct de vedere fizic, dar trebuie sa ne conformăm. Trebuie să fim realiști. Nu câștigăm multe meciuri, dar nici nu pierdem. Nu m-am gândit cu cine vreau să jucăm în sferturi, ne-am gândit doar la meciul cu FCSB”, a declarat Alex Bourceanu la finalul partidei de la Călărași.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!