News

Cum s-a pregătit Mircea Badea pentru carantinarea Bucureștiului: “E perfect, susțin!”

24.03.2021 | 08:22
Cum sa pregatit Mircea Badea pentru carantinarea Bucurestiului E perfect sustin
ADVERTISEMENT

Chiar dacă Bucureștiul nu a intrat oficial în carantină, Mircea Badea a făcut deja toate pregătirile pentru momentul în care autoritățile vor lua această decizie. Nu de alta, dar pragul de 6 infectări cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori a fost depășit, iar locurile libere din Terapie Intensivă s-au epuizat aproape complet.

Practic, să ne închidă în cămară, e perfect, susțin! Mi-am luat și niște pate de ficat, m-am pregătit de carantină. Nu mi se pare deloc dramatic”, a mărturisit realizatorul TV, mai în glumă, mai în serios, pe tradiționala „pasă” cu Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT

De altfel, potrivit prefectului Alin Stoica, în următoarele zile ar putea fi luate noi măsuri care „să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului”. Nu înainte ca DSP să prezinte o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propunerile de măsuri.

Mircea Badea e pregătit pentru carantinarea Bucureștiului

Eu o să mă ocup în emisiune mai puțin de asta cu COVID-ul, că nu mai pot deloc. Altfel, susțin orice fel de măsură, adică: carantină.

ADVERTISEMENT

O susțin, absolut! Practic, să ne închidă în cămară. E perfect, susțin! Mi-am luat și niște pate de ficat, m-am pregătit de carantină.

E foarte bun, e de Sibiu. Am și țuică de Zalău. Nu mi se pare deloc dramatic”, a dezvăluit Mircea Badea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Nici bucureștenii nu văd cu ochi buni o eventuală carantinare a orașului, chiar dacă rata de infectare a depășit deja pragul de 6 la mia de locuitori. Oamenii vor ca autoritățile să se asigure că măsurile aflate acum în vigoare sunt respectate cu strictețe.

Prefectul a explicat de ce nu intră Capitala în carantină

Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii.

ADVERTISEMENT

Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi și aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată.

E clar că incidenţa creşte şi creşte abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare faţă de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zone pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia sanitară, baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare.

Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă e să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: