Fotbal intern

Cum s-a pus la cale amicalul Dinamo Kiev – Dinamo București: „Mircea Lucescu a vorbit cu Igor Surkis”

11.03.2021 | 10:47
ADVERTISEMENT

În data de 27 martie, Dinamo București va merge la Kiev pentru a juca un meci amical cu formația lui Mircea Lucescu. Fanii „câinilor” au dezvăluit cum a fost posibilă organizarea unui astfel de eveniment. 

Totul a plecat de la ideea suporterilor acționari din DDB, care au vrut să poată vinde bilete la un meci organizat pe un stadion cu o capacitate mare. Varianta arenei Olimpic, din Kiev, a fost ideală, mai ales grație proximității.

ADVERTISEMENT

Fanii au mai dezvăluit că, ulterior, l-au sunat pe Mircea Lucescu, iar acesta a fost foarte receptiv și a luat legătura și cu patronul ucrainienilor, Igor Surkis.

Cum s-a pus la cale amicalul Dinamo Kiev – Dinamo București: „Noi l-am sunat pe Mircea Lucescu, el pe Igor Surkis”

După ce au reușit să vândă bilete virtuale pentru mai multe meciuri din Liga 1 jucate de Dinamo, fanii alb-roșii au decis să ducă lucrurile la următorul nivel și au pus la punct un amical cu Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Ne doream un meci pe un stadion mare, de nivelul Arenei Naționale, pentru a pune în vânzare bilete virtuale. Am văzut că am putut să realizăm multe sold out-uri în Liga 1 și nu ne-a fost teamă.

De asemenea, am vrut ca echipa să nu călătorească prea mult, să jucăm într-o țară apropiată. Dinamo Kiev și Mircea Lucescu a fost varianta pe care nu trebuia să o ratăm.

ADVERTISEMENT

Stadionul este mare, de 70.000 de locuri, deci putem să facem bani serioși, întâlnim tot o formație cu numele de Dinamo, plus că e și nea Mircea Lucescu implicat.

Chiar noi l-am sunat pe Lucescu să-i propunem acest amical, am pus mâna pe telefon, am vorbit iar dânsul a acceptat imediat și îi mulțumim. Apoi, nea Mircea a vorbit cu patronul lor, Igor Surkis, care și-a dat și el imediat acceptul”, a spus un reprezentant al fanilor dinamoviști, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

Detaliile amicalului anunțat la începutul lunii

Suporterii acționari din programul DDB au dat vestea disputării meciului amical cu Dinamo Kiev încă de la începutul lunii martie și, între timp, au pus în vânzare și bilete virtuale pentru partida din Ucraina.

Cel mai ieftin tichet de acces cotă 10 lei, în vreme ce varianta cea mai scumpă ajunge la 100 de lei. Dinamoviștii speră să obțină sume importante în urma partidei, pe care să le utilizeze în vederea obținerii licenței.

„Amicalul DINAMO KIEV – DINAMO BUCUREȘTI se va disputa pe data de 27 martie, anul curent, pe stadionul “OLIMPIC” din Kiev și va reprezenta, practic: PRIMUL MECI EUROPEAN PENTRU DDB. Fondurile strânse în urma acestui eveniment se vor îndrepta către plata licenței pentru sezonul următor al clubului nostru”, au scris cei din Peluza Cătălin Hîldan pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT