News

Cum s-a resimţit atmosfera de Fed Cup! Românce pe aripile Clujului!

21.04.2018 | 17:21
Cum sa resimtit atmosfera de Fed Cup Romance pe aripile Clujului

România a pornit ca favorită în duelul din Fed Cup contra Elveţiei, însă nimeni nu a putut anticipa rezistenţa de care aveau să dea dovadă adversarele noastre. Prima zi de la Cluj a reprezentat un adevărat spectacol, atât pe teren, cât şi în tribune, acolo unde suporterii prezenţi au fost martorii unei bătălii crâncene.

Simona Halep a avut parte de un început mai slab de meci, iar acest lucru îl putem pune pe seama emoţiilor care au pus stăpânire pe ea încă de când a păşit pe teren. “Sunt un motor diesel. Încep încet, apoi merg repede” , spunea Simona Halep anul trecut, iar acum ne-a demonstrat-o încă o dată, când într-adevăr ne-a oferit o nouă luptă pe care n-o vom uita prea curând. La conferinţa de presă de după meci, liderul mondial WTA a mărturisit că primirea de care a avut parte la Cluj a fost cu mult peste aşteptările ei. Halep nu a cedat şi s-a impus după o oră şi 47 de minute, scor 6-3, 1-6, 6-1.

Sala Polivalentă din Cluj a fost cuprinsă de o atmosferă cum rar întâlneşti, mai ales că a fost pusă în scenă şi o coregrafie specială, având cu adevărat un efect emoţionant asupra fetelor noastre. A fost un moment pregătit în premieră de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și de Federația Română de Tenis şi s-a dovedit a fi un real succes. După încheierea ceremoniei de deschidere, jucătoarele din tabăra tricoloră au rămas responsabile cu spectacolul, toată acţiunea mutându-se, deci, pe teren.

Româncele pe aripile Clujului!

Pe teren s-a mutat și energia publicului, parcă mai călduros decât oricând în “European City of Sport”, titulatură primită de Cluj-Napoca pentru 2018. 10 mii de fani ce au încărcat suplimentar tensiunea acestui baraj atât de important pentru istoria tenisului românesc, considerând șansele reale pe care țara noastră le are pentru a merge chiar până la capăt în 2019. Încărcătura suplimentară nu a prins atât de bine în primă instanță pentru Simona Halep, liderul mondial vorbind despre presiunea fantastică resimțită în prima parte a meciului.

Golubic, outsiderul perfect ce mai de fiecare dată se ridică la nivelul confruntărilor cu adversarele de top, a dominat 75% din primele două seturi. Nu și partea decisivă a setului unu, însă! Pentru că așa are aplicabilitate clișeul conform căruia marii campioni câștigă chiar și când joacă prost. Decisivul a fost însă reversul medaliei, publicul purtând-o spre un 6-1 clar pe Simona, mult mai inspirată și mai convinsă în luare decizilor complicate. În abordarea momentelor complicate.

Am avut 1-0 și a intrat Irina. N-a intrat grozav nici ea, Bacsinszky luându-și în serios statutul de lider al echipei Elveției. Sau cel de dublă semifinalistă la Roland Garros. Cert este că, ușor ușor, după primele două game-uri se pare că din Timea, momentan, a rămas doar statutul. Irina a fost mai bună, din ce în ce mai bună, apăsând din ce în ce mai mult și mai clar, și mai bine. După un 6-4 cu îndoieli a urmat un 6-1 emfatic. Și 2-0! 2-0 pentru România după prima zi. Atât de aproape de Grupa Mondială I, cu o duminică ce se anunță mare. Istoria se scrie, se scrie la Cluj-Napoca, iar tenisul românesc e artizanul. Bravo, fetelor!