Fotbal international

Cum s-a schimbat echipa României de la meciul tur cu Danemarca! Doar 5 jucători mai sunt în lot

17.11.2020 | 08:34
Cum s-a schimbat echipa României de la meciul tur cu Danemarca! Doar 5 jucători mai sunt în lot
Pentru echipa națională de tineret a României urmează meciul decisiv cu Danemarca, care poate aduce calificarea la Euro 2021, iar FANATIK vă prezintă cât de mult s-a schimbat formația noastră față de meciul tur. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Pentru echipa națională de tineret a României urmează meciul decisiv cu Danemarca, care poate aduce calificarea la Euro 2021, iar FANATIK vă prezintă cât de mult s-a schimbat formația noastră față de meciul tur.

La 10 septembrie 2019, la Aalborg, încă sub comanda lui Mirel Rădoi, tinerii noștri fotbaliști pierdeau cu 1-2 în fața Danemarcei, în primul meci din nou campanie de calificare.

Atunci, nordicii au dominat cea mai mare parte a întâlnirii, au condus cu 2-0, dar ai noști au avut o revenire de senzație. Florinel Coman a fost înger și demon pentru tricolori. După ce a redus din diferență, jucătorul de la FCSB a ratat un penalty la ultima fază.

ADVERTISEMENT

Față de meciul tur cu Danemarca, echipa României este total schimbată

Și dacă Florinel Coman ar fi marcat în acel fatidic minut 90+3, în meciul tur din Danemarca, acum echipa națională de tineret a României putea să spere chiar la primul loc în grupă cu o victorie în meciul de marți seară, de la Ploiești.

Ce a fost, a fost, tot ce contează este întâlnirea de mâine care ne poate aduce a doua calificare consecutivă la un Campionat European. Pentru a intra între cele mai bune cinci locuri doi din faza grupelor preliminare și a merge la turneul final, reprezentativa U21 are nevoie de victorie pe Ilie Oană.

ADVERTISEMENT

Față de întâlnirea de acum 14 luni cu Danemarca, formația noastră a suferit o transformare radicală. În primul rând, pe banca tehnică nu va mai fi Mirel Rădoi, artizanul de la Euro 2019 fiind promovat la seniori. În locul său a fost adus ultimul mare decar al României, Adrian Mutu.

Fostul nostru internațional a venit cu idei proprii, cu o strategie nouă și a schimbat din temelii lotul de tineret. Astfel că din cei 20 de fotbaliști care au fost la Aalborg în lotul pentru meciul retur nu se mai găsesc decât cinci: portarul Mihai Aioani, fundașii Alexandru Pașacanu, Radu Boboc, Ricardo Grigore și mijlocașul Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Ca se ne face o idee cât de mare este schimbarea, iată echipa folosită de Rădoi în Danemarca: Mihai Aioani – Andrei Rațiu (Mihai Velisar), Constantin Dima (Andrei Chindriș), Alexandru Pașcanu, Radu Boboc – Vlad Dragomir (Andrei Ciobanu), Tudor Băluță, Darius Olaru – Denis Drăguș (Mihai Dobre), Adrian Petre (George Ganea), Florinel Coman. Pe banca de rezerve au mai fost Mihai Neicuțescu, Răzvan Oaidă, Ricardo Grigore, Cosmin Dur-Bozoancă.

În plus, Adrian Mutu a decis să mizeze mai mult pe jucătorii din campionatul intern, în lotul pentru revanșa cu Danemarca fiind doar trei straniei: Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Marius Marin (AC Pisa / Italia) și Ianis Hagi (Rangers/Scoția).

ADVERTISEMENT

România joacă un nou meci decisiv împotriva Danemarcei pentru calificarea la un turneu final al unei competiții majore. Ne-am mai întâlnit până acum cu nordicii în această ipostază de încă trei ori, iar bilanțul ne este favorabil, cu 2-1.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri