News

Cum s-a spart în două greva STB! Se protestează la autobaza Titan! Zeci de șoferi au ieșit pe traseu

Cum s-a spart în două greva STB! Se protestează la autobaza Titan! Zeci de șoferi au ieșit pe traseu și n-au mai ascultat de liderii sindicali. Un sfert din parcul auto s-ar afla în trafic
23.01.2022 | 09:30
Cum sa spart in doua greva STB Se protesteaza la autobaza Titan Zeci de soferi au iesit pe traseu
ADVERTISEMENT

A patra zi de grevă de la STB continuă la autobaza Titan acolo unde mai mulți angajați s-au adunat ca să protesteze împotriva directorului general al companiei. Aceștia solicită în continuare demisia lui Adrian Criț

Cu toate acestea, s-au format deja două tabere. De o parte sunt șoferii care protestează, în timp ce există și conducători auto care n-au mai vrut să audă de grevă și au plecat la muncă.

ADVERTISEMENT

A patra zi de grevă în STB!

De remarcat că salariații STB au venit la autobaza Titan încă de la trei dimineața pentru a se asigura că nu există oameni care ies pe traseu. Doar două autobuze au reușit să facă lucrul acesta.

De altfel, conducerea STB solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu. Șefii au transmis că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

ADVERTISEMENT

„Mijloacele de transport în comun ieşite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania

Din nefericire, unul dintre autobuze a fost lovit de greviști, iar forțele de ordine mobilizate în zonă au intervenit pentru a calma situația. Șoferul surprins fără traseu a rămas fără un geam la mașină.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că un complet de judecată de la Tribunalul București a decis că greva șoferilor STB este ilegală. Decizia este executorie, așa că angajații trebuie să revină la lucru.

Între timp, Nicușor Dan a solicitat Parchetului să grăbească cercetarea liderului sindical STB, Vasile Petrariu. „Toate acele probleme care țin de piese de schimb, mentență, infrastructură – nici una dintre problemele reale nu a fost discutată cu conducerea STB. Aceasta dovedește că e o acțiune politică, orchestrată de consilierul general al PSD Vasile Petrariu.

ADVERTISEMENT

Cer PSD și Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu să se pronunțe: fie sprijină o grevă ilegală, fie se delimitează și îi retrag sprijinul politic unui consilier ales pe listele PSD.

Fac un apel la rațiune la șoferi și vatmani: avem două hotărâri executorii, suntem într-un stat de drept în care hotărârile executorii se execută, cine nu le execută săvârșește o ilegalitate. (…)

Am spus de la început că nu vreau să discut cu reprezentanții unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oameni într-o zonă penală”, a declarat primarul general al Capitalei

ADVERTISEMENT
Tags: