Fotbal intern

Cum s-a terminat ultimul Steaua – Dinamo din Liga 1! Cu Mirel Rădoi, Martin Tudor, Gică Popescu și Giani Kiriță în teren

03.02.2021 | 14:30
Cum sa terminat ultimul Steaua  Dinamo din Liga 1 Cu Mirel Radoi Martin Tudor Gica Popescu si Giani Kirita in teren
Dinamoviștii se bucură după golul egalizator marcat de Vlad Munteanu
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB se joacă astăzi, de la ora 20:45, în etapa a 21-a din Liga 1. În prezent este numit “Derby de România”, deși în teren în teren nu vor fi cele mai titrate echipe din campionatul intern.

Conform deciziei date de Tribunalul București în iulie 2019, ultimul Steaua – Dinamo în Liga 1 a fost pe 15 septembrie 2002. Magistrații au dat palmaresul pentru CSA Steaua, iar FCSB a fost considerată ca înființată în 2003.

ADVERTISEMENT

FCSB – Dinamo este o rivalitate de dată recentă, dar în acte nu are legătură cu vechiul Steaua – Dinamo. Duel al cărui ultim episod s-a consemnat în septembrie 2002, pe Ghencea. A fost 1-1, cu goluri marcate de Iulian Miu și Vlad Munteanu.

Steaua – Dinamo 1-1, în septembrie 2002. Miu a deschis scorul cu o lovitură de cap, Vlad Munteanu a egalat după un șut deviat

Cosmin Olăroiu era antrenorul Stelei, în vreme ce pe banca lui Dinamo se afla Florin Marin. Miu a deschis scorul cu o lovitură de cap care l-a depășit pe Cristi Munteanu. În vreme ce “roș-albii” au egalat prin Vlad Munteanu, cu un șut deviat de Ogăraru, care l-a păcălit pe regretatul Martin Tudor.

ADVERTISEMENT

Pe teren pentru Steaua s-au aflat și trei dintre oamenii care se luptă în prezent pentru promovarea echipei în Liga 2: Daniel Oprița, George Ogăraru și Iulian Miu.

  • Steaua: M. Tudor – Ogăraru, I. Miu, Rădoi, Bordeanu – Fl. Dumitru, Falemi, M. Aliuță, Boștină – D. Oprița, Neaga. Antrenor: Cosmin Olăroiu
  • Dinamo: Cr. Munteanu – Kiriță, G. Popescu, Onuț – Bolohan, Alexa, Fl. Pârvu, Frăsineanu – Fl. Petre, Dănciulescu, Șt. Grigorie. Antrenor: Florin Marin
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi marca Steaua în 2014. Apoi, în mai 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat decizie definitvă prin care FCSB nu mai are voie să folosească numele și marca Steaua.

Pe 4 iulie 2018, Tribunalul București a decis în favoarea CSA Steaua în procesul cu FCSB pentru palmaresul celei mai titrate echipe din România. Astfel că rezultatele Stelei au rămas cele înregistrate până în ianuarie 2003.

ADVERTISEMENT

Problema pentru FCSB este că nouă dintre aceste zece trofee nu sunt recunoscute oficial. Cu aceeaşi sentinţă din 4 iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea in constatare depusă de Fotbal Club FCSB S.A. pentru recunoaşterea palmaresului din 2003 până în acel moment.

 

ADVERTISEMENT