Fotbal international

Cum s-a trăit din tribune eliminarea Germaniei de la Mondial: furie, tricouri rupte şi refresh-ul obsesiv de pe telefon: “Ne-au tras-o spaniolii! Asta s-a întâmplat”. Video exclusiv

FANATIK a participat la cel mai dramatic meci de la Cupa Mondială: Germania – Costa Rica 4-2. Nemţii pleacă acasă după înfrângerea suspectă a Spaniei cu Japonia.
02.12.2022 | 01:45
Cum sa trait din tribune eliminarea Germaniei de la Mondial furie tricouri rupte si refreshul obsesiv de pe telefon Neau traso spaniolii Asta sa intamplat Video exclusiv
Cum s-a trăit din tribunele de la Al-Bayt eliminarea Germaniei: furie, tricouri rupte şi refresh-ul obsesiv de pe telefon: “Ne-au tras-o spaniolii! Asta s-a întâmplat”. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Grupa F a avut o desfăşurare nebună, iar ultima etapă le-a confirmat nemţilor cele mai negre scenarii pe care le luau în considerare înainte de meci. Germania intra în ultima etapă de pe ultimul loc, dar cu şanse mari de a se califica mai departe.

Lucrurile, pe un făgaş normal în prima repriză! Spania şi Germania, la braţ în optimi

Totul era ca Spania să nu piardă împotriva Japoniei şi elevii lui Hansi Flick să câştige meciul împotriva celor din Costa Rica. FANATIK a participat la meciul disputant la Al-Bayt, iar începutul a fost excelent pentru nemţi, care au deschis scorul prin Gnabry, în minutul 10.

ADVERTISEMENT

Dincolo, lucrurile intrau în normal, iar Spania a preluat conducerea împotriva Japoniei prin golul lui Morata. Astfel, primele două locuri ale grupei erau ocupate de Spania şi Germania, fiind puţin probabil ca situaţia să se schimbe.

Confruntarea dintre Germania şi Costa Rica, văzută din tribune. Sursa: Fanatik
Confruntarea dintre Germania şi Costa Rica, văzută din tribune. Sursa: Fanatik

Murmur în tribunele de la Al-Bayt după golurile Japoniei! Nemţii au huiduit când au văzut tabela

La Al-Bayt aproximativ 65.000 de fani au fost în tribune şi au asistat la asaltul nemţilor la poarta lui Keylor Navas. Costaricanii au avut şi ei ocaziile lor, mai ales că Germania s-a descoperit pentru a forţa desprinderea. Dar Neuer a fost la post când era nevoie de el.

ADVERTISEMENT

După pauză a început nebunia. Iar startul a fost dat de niponi, care au egalat în minutul 48 prin Doan. Un murmur străbătea tribunele de la meciul Germaniei. Apoi, trei minute mai târziu, japonezii au reuşit să întoarcă scorul prin Tanaka, gol suspect validat cu ajutorul arbitrajului video.

Pe Al-Bayt au fost sentimente amestecate. Tabela arăta clasamentul în timp real, cu Germania eliminată. Fanii sud-americanilor au început să aplaude, în timp ce jumătate de stadion huiduia. Tot mai des se auzeau în tribuna media chicoteli privind un posibil aranjament al ibericilor.

ADVERTISEMENT
Clasamentul în grupă, afişat în timpul meciului. Sursa: Fanatik
Clasamentul în grupă, afişat în timpul meciului. Sursa: Fanatik

Germanilor li s-au tăiat picioarele! Costa Rica a fost calificată în optimi pentru un minut

Nemţilor parcă li s-au tăiat picioarele când au aflat scorul, iar Costa Rica a dat lovitura. În minutul 58, Tejeda a profitat de o respingere greşită a lui Neuer şi a egalat, bucuria în sectorul caraibean fiind una nebună. Germania era în continuare cu gândul la celălalt meci, desi avea nevoie de goluri.

O nouă fază confuză din careul nemţilor a dus la autogolul lui Neuer din minutul 70. La aceste scoruri, calificate erau Japonia şi Costa Rica. Ce nebunie! În tribune, costaricanii plângeau în hohote. Nu le venea să creadă că echipa lor poate merge în optimi.

ADVERTISEMENT

Basmul caraibean a durat doar un minut pentru că Havertz a egalat imediat. A început apoi un asalt la poarta lui Keylor Navas. Se joca cu garda jos de ambele părţi, dar, evident, Germania era echipa mai periculoasă. Acelaşi Havertz i-a adus pe germani în avantaj în minutul 85, iar patru minute mai târziu, Fullkrug a dus scorul la 4-2.

Spania, calcul de o precizie diabolică! Ibericii au încheiat pe mult râvnitul loc doi

Urmau prelungirile. Dar nu era atât de interesant ce se întâmpla la meciul Germaniei, ci la cel al Spaniei. Fanii nemţilor din tribune au căutat streamuri pe telefon pentru a vedea finalul sau dădeau refresh obsesiv pe site-urile de live score. Însă, finalul a fost extrem de calm pentru jucătorii lui Luis Enrique.

Fanii Germaniei erau mai interesaţi de meciul Spaniei în a doua repriză. Sursa: Fanatik
Fanii Germaniei erau mai interesaţi de meciul Spaniei în a doua repriză. Sursa: Fanatik

Scenariul ideal pentru Spania se developa sub ochii lor. Toate piesele puzzle-ului se aşezau după planul lui Luis Enrique şi se vedea la orizont un loc doi mult mai ofertant pentru fazele superioare decât câştigarea grupei.

Fanii germani, furioşi la final: “Spaniolii ne-au tras-o! Asta s-a întâmplat”

Meciul Spaniei s-a încheiat cu trei minute mai repede, iar nemţii din tribune şi-au pus tricourile în cap. Pe gazon, Havertz şi compania s-au prăbuşit pe gazon. Parcă nu le venea să creadă că cel mai negru scenariu înaintea meciului a avut loc. Hansi Flick a fost transfigurat pe margine, în timp ce fanii din Germania au părăsit nervoşi arena.

FANATIK a vorbit cu unii dintre ei: “Spaniolii ne-au tras-o! Asta s-a întâmplat”, a spus direct un supporter german, completat de un altul: “Este o ruşine. Au vrut să ne scoată din competiţie. Este clar”. Astfel, este a doua oară la rând când Germania iese din faza grupelor la Cupa Mondială.

VEZI VIDEO: 

Ibericii, triplă lovitură: elimină Germania, joacă împotriva Marocului şi evită Brazilia în sferturi

Dar de ce a vrut atât de mult Spania să încheie pe locul doi. În primul rând, meciul din optimi cu Marocul este mai accesibil. Africanii au câştigat grupa, dar “armada” lui Enrique este favorită. Apoi, datorită acestui loc doi, Spania evită Brazilia, într-un eventual sfert de finală.

De cealaltă parte, Japonia va evolua împotriva Croaţiei în optimi, iar în sferturile de finală sunt mari şanse ca învingătoarea să dea peste Brazilia, echipă care mai are nevoie de un punct împotriva Camerunului pentru a câştiga grupa. Încurcate sunt căile Mondialului.


  • 2,87 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Serbia – Elveția. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT