Fotbal international

Planic, pariurile și… țânțarii! :) Ce nu s-a văzut la TV din FCSB – Guimaraes, într-un REPORTAJ FANATIK de la Giurgiu: “La ce meci m-ai adus, mă?!”

23.08.2019 | 01:00
Planic pariurile si tantarii  Ce nu sa vazut la TV din FCSB  Guimaraes intrun REPORTAJ FANATIK de la Giurgiu La ce meci mai adus ma

FCSB și Victoria Guimaraes au încheiat la egalitate, 0-0, în prima manșă din play-off-ul Europa League. A fost un meci în care roș-albaștrii n-au arătat chiar senzaţional, însă care le lasă şanse destul de mari de calificare. FANATIK a fost la faţa locului şi vă prezintă un reportaj despre felul în care s-a trăit partida de pe arena din Giurgiu. 

Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu a fost din nou gazda unui meci al FCSB-ului din Europa League, pentru a treia și ultima oară în acest sezon. Ajunși la stadion cu aproximativ două ore înainte de meci, am fost printre primii pe stadion. Noi, cei câțiva jurnaliști, stewarzii și jucătorii FCSB. Care au intrat pe teren foarte relaxați. Și chiar dacă mulți dintre ei butonau de zor telefoanele, am putut să remarcăm faptul că se mai fac și glume la FCSB.

VEZI VIDEO: 

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 22. August 2019

Cum s-a trăit FCSB – Guimaraes de la Giurgiu. Cine a fost cel mai relaxat FCSB-ist

Vremea a fost perfectă pentru fotbal. Un apus de soare superb pe Dunăre și hit-uri din anii 90 care mai degrabă ne aduceau aminte de vacanță decât de un meci capital pentru FCSB în acest sezon. Dar, asta a fost cu două ore înainte de meci. Încet-încet, cu o oră până la fluierul de start al arbitrului, lumea începea încet-încet să populeze tribunele. Fani din București, fani ai FCSB-ului din Giurgiu, dar și câțiva bravi fani portughezi, care au ajuns la această partidă.

Tot atunci în lojă au apărut trei dintre jucătorii transferați în această vară de FCSB, doi dintre ei fiind deja pe lista neagră a patronului după câteva zeci de minute bifate în tricoul FCSB-ului. Diogo Salomao, Rafal Gikiewicz și nou-venitul Bozhidar Chorbadzhiyski. Dintre ei, cel mai vesel a fost polonezul Gikiewicz, care ştie că la FCSB va lua bani de la Gigi Becali doar dacă va confirma.

Diogo Salomao, Gikiewicz și Bozhidar Chorbadzhiyski

 

Cum Gikiewicz nu are grija banilor, el a fost responsabil și cu întreținerea atmosferei în loja FCSB-iștilor care nu au prins nici banca în acest meci. Salomao și Chorbadzhiyski au fost mai sobri, bulgarul nefiind atât de iute la vorbă ca și atacantul Gikiewicz. Cum ne apropiem vertiginos de ora de start a meciului, vedem și forfota din tribune, nu neapărat și din peluză. Pe teren, inițial intră portarii, însă de această dată Andrei Vlad îl încălzește pe Bălgrădean, care îi va lua locul tânărului de 19 ani între buturi.

“Credeam că joacă CFR Cluj!”

Jucătorii FCSB-ului au intrat în aplauzele timide ale publicului, care a venit să vadă încă un meci european la Giurgiu. Atmosfera este una de vacanță, se vede că încă suntem în luna august, în tribune fiind mai mult oameni care au venit mai degrabă “ca să iasă din casă”, decât suporteri care să fie “trup și suflet pentru culori”.

Dovadă stă și întrebarea unui suporter mai “vesel” care stătea lângă masa presei și care își întreba prietenul: “Auzi mă, la ce meci m-ai adus? Cine joacă?”. Prietenul lui i-a răspuns nedumerit: “Cum cine joacă? FCSB cu Guimaraes! Apoi, cel nedumerit i-a răspuns: “Aaa, eu credeam că joacă CFR-ul. Pe ei voiam să îi văd!” 

Cu jumătate de oră înainte de meci, așa cum fanii au venit în tribună și țânțarii și-au făcut apariția la lumina reflectoarelor. De altfel, țânțarii sunt o prezență constantă la Giurgiu în meciurile din nocturnă de pe perioada verii. Crainicul stadionului din Giurgiu i-a primit pe fani cu tradiționalul: “Bună seara, steliști!”, sintagmă care în aceste zile provoacă numeroase controverse privind sigle, mărci și palmaresuri. “Anouncerul” era ambițios și voia să strige numele jucătorilor FCSB-iști alături de suporteri, însă cum la prenumele “Cristiiiii…” din tribune nu a venit niciun  “Bălgrădeeaaaaan”  drept răspuns, a hotărât să renunțe la acest demers foarte repede și începând cu fundașii le-a strigat tot numele.

Pentru a mai trezi suporterii din amorțeală, organizatorii au mai ridicat numărul de decibeli ai hiturilor anilor 90 la boxe. Cu 10 minute înaintea startului de meci și-au făcut apariția în peluză și aproximativ 100 de membrii din Peluza Roș-Albastră, care au început să cânte și să aplaude de la intrarea echipelor pe teren. Şi în acest cadru mirific, de vacanță, eram gata de startul meciului. Unul în care lumea s-a ridicat în picioare pentru a-i vedea pe fotbaliști, însă toată tribuna s-a așezat la locul lor imediat după start, ca la teatru.

Mai interesaţi de Feyenoord şi de Maribor

Însă, nici nu au apucat să facă mișto de un luft al lui Roman că Bogdan Planic a și trimis mingea în poartă. Golul a fost anulat pentru offside, însă în tribune decizia s-a văzut după vreo 10 secunde. Dezamăgire mare și un strigăt care s-a auzit în toată tribuna: “Să vină VAR-ul, măăă!”

Începutul de meci de la Giurgiu dintre FCSB și Vitoria
Începutul de meci de la Giurgiu dintre FCSB și Vitoria

Atacul FCSB-ului a arătat bine în debut de meci, însă în același debut am văzut o apărare fragilă și o intervenție providențială a lui Planic, care a “furat ochii tuturor”. Între două faze de poartă, suporterii din tribune își verificau și biletele la pariuri: “Ia uite, Feyenoord 2-0. Maribor, cartonaș roșu, ești nebun…” După o cursă a lui Vali Crețu, încheiată dezamăgitor cu o minge pe care și-a făcut-o prea lung, cadou pentru portarul advers, Coman a tras în bară după o centrare foarte bună a aceluiași Crețu. Tribunele au ieșit din amorțeală după această nouă ocazie și au început să cânte odată cu cei din Peluza Roș-Albastră.

Mijlocul FCSB-ului a părut că nu are consistență, echipa fiind ruptă între atac și apărare. Chiar și așa, roș-albaștrii au dominat, sub fondul unui joc modest din partea adversarilor, care au jucat economicos, bazându-se parcă prea mult pe contraatacuri. Multe stângăcii. Este clar că nu există încă o chimie între jucători, pe undeva normal în condițiile în care în echipa de start a lui Andronache au fost 4 jucători nou-veniți.

Doar Gnohere i-a trezit puţin pe suporteri. Dar înainte să intre pe teren!

Cele 15 minute de pauză au trecut foarte repede pentru că am fost interpelat de un coleg jurnalist din Elveția, care m-a rugat să îl fac să înțeleagă ce se întâmplă la FCSB și care e de fapt treaba cu Steaua Armatei și Gigi Becali. Așa că, timpul a trecut foarte repede încercând să îi rezum anii de muncă depusă de Talpan şi replicile lui Becali de la TV.

Tribuna a început să se plictisească la un moment dat și au urmat unul câte unul jucătorii luați la ochi pentru reproșuri: Coman, Pintilii și Vînă fiind “clienții” fanilor de la tribune. Care au avut o izbucnire în momentul în care Harlem Gnohere a ieșit la încălzire. Ultimul lucru la care mă așteptam în meciul de la Giurgiu erau laserele pe care să le aibă fanii. Însă, surpriză, la o lovitură liberă pentru FCSB, un laser din tribune a fost pus pe fața portarului advers, Douglas. Nu unul puternic, ci cât să îl facă pe crainic să îi anunțe pe fani că meciul ar putea fi întrerupt din această cauză.

Minutul 60 este cel care a produs emulație în tribune. Intrarea lui Harlem Gnohere a fost îndelung aplaudată de public, francezul fiind favoritul tribunei. Portughezii au început să fie periculoși după minutul 65. Planic s-a dovedit providențial după o incursiune foarte bună a lui Davidson. Lusitanii au pus stăpânire pe joc, fiind mai proaspeți în final de meci. Jucătorii lor au alergat mai puțin, au construit mai puțin față de roș-albaștrii care au compensat prin efort lipsa unor execuții și combinații care să îi aducă în avantaj.

Începând cu minutul 70 a fost o dominare a lusitanilor la poarta lui Bălgrădean, iar fiecare moment de pauză a fost unul în care apărătorii roș-albaștriilor își trăgeau sufletul. FCSB-iștii au reușit însă să rupă ritmul adversarilor și a urmat o nouă perioadă de acalmie. Însă, spre deosebire de prima repriză, luistanii au simțit că se poate și au mutat mai sus liniile. Fundașii stăteau la centrul terenului și echipa lui Andronache era presată. Însă, în ciuda formulei ofensive de pe hârtie, lusitanii nu au putut să își materializeze prospețimea fizică.

Concluziile: ce şanse de calificare sunt

S-a încheiat 0-0, un meci dominat de FCSB care a arătat că are jucători cu o calitate tehnică mai mare decât adversarii, însă nesiguranța de pe banca tehnică s-a văzut în teren acolo unde FCSB s-a străduit să arate ca o echipă, însă deocamdată echipa este la stadiul de 11 jucători puși să joace fotbal împreună.

VEZI VIDEO: 

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 22. August 2019

Bogdan Planic a fost fără doar și poate jucătorul meciului. A rezolvat câteva situații delicate în apărare, acolo unde nou-veniții Crețu, Panțîru și Soiledis nu pot să se ridice deocamdată la nivelul lui. Sârbul a dat și un gol, păcat că a fost semnalizat în afara jocului.

În fond, 0-0 este cel mai bun rezultat rău pentru FCSB și totul se va decide în Portugalia. Dacă roș-albaștrii sunt exacți în apărare, pot marca golul care să fie sinonim cu o calificare în grupele Europa League și să spele începutul modest din campionat.