Sporturi

Cum s-a trăit finala Indian Wells în satul bunicilor Biancăi Andreescu! ”Va ajunge numărul 1 mondial”

18.03.2019 | 11:36
Cum sa trait finala Indian Wells in satul bunicilor Biancai Andreescu Va ajunge numarul 1 mondial

În satul bunicilor Biancăi Andreescu s-a trăit la intensitate maximă finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii de peste nouă milioane de dolari. Rudele jucătoarei ce reprezintă Canada au sărbătorit cum se cuvine victoria sportivei de 18 ani în fața nemțoaicei Angelique Kerber și au anunțat că aceasta va deveni în curând numărul 1 mondial.

Cum s-a trăit finala Indian Wells în satul bunicilor Biancăi Andreescu: ”Ne pare rău că nu poate juca pentru România”

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, dar și-a petrecut o parte din copilărie în comuna Vaideeni din județul Vâlcea. ”Românca noastră! Am fost şi la Fed Cup la Cluj, când a jucat. Am susţinut-o cu jumătate de inimă pentru că jumătatea cealaltă bătea pentru România. Eu cred că va ajunge numărul 1 mondial”, a spus Cătălin Sîiulescu, unchiul Biancăi, conform digi24.ro.

Mai mulți localnici din satul bunicilor Biancăi Andreescu s-au adunat la căminul cultural pentru a urmări finala de la Indian Wells. ”Am văzut multe în căminul acesta, dar meci de tenis nu credeam că o să văd. Mare, mare victorie. Ne vedem la Roland Garros aici”, a afirmat un tânăr din comună, în timp ce un altul are și o urmă de regret: ”Până la urmă, a învins tinereţea şi experienţa a rămas în planul doi. Suntem fericiţi că-i a noastră, că-i de aici, din Vaideeni. Ne pare rău că nu poate juca pentru România”.

Bianca Andreescu a căzut la pământ după ce a câștigat turneul de la Indian Wells
Bianca Andreescu a căzut la pământ după ce a câștigat turneul de la Indian Wells

Bunica Biancăi Andreescu, povești cu noua stea a tenisului

Înainte de marea finală de la Indian Wells, bunica Biancăi Andreescu, Nica, a făcut gogoși, desertul preferat al nepoatei sale, și a depănat amintiri cu noua stea a tenisului: ”Termina cu tenisul şi venea şi dădea cu mingea în peretele din grădină. Aşa a iubit mingea asta: ‘Eu, cu mingea, joc tenis. Bine, mamă, dacă joci tenis’. Cel mai mult mă doare că este departe”.

La finalul turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu a avut un mesaj în limba română pentru fanii din România. Pentru acest succes, candianca a fost recompensată cu un premiu important în bani, cam de trei ori mai mult decât câștigase ea în toată cariera. De asemenea, Andreescu a făcut un salt important în clasamentul WTA, ajungând pe locul 24.