Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Cum s-a trăit în Germania debutul la EURO 2024! Zero imn, bucurie puțină și taxe la bere. Reportaj Video

Germania a făcut show la debutul în EURO 2024, însă atmosfera pe străzile în Wurzburg, oraşul gazdă al naţionalei României, a lipsit.
Cum sa trait in Germania debutul la EURO 2024 Zero imn bucurie putina si taxe la bere Reportaj Video
Cum au trăit localnicii din Wurzburg debutul Germaniei la EURO 2024 (sursă foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

E seară, e vineri şi e 14 iunie 2024. Coordonatele pentru startul EURO 2024 şi semnalul ca străzile din Germania să fie pline. Mulţi dintre locuitorii din Wurzburg au îmbrăcat tricoul alb. Beckenbauer, Littbarski sau Matthäus, nume care apar pe tricouri, dar în prima zi de EURO 2024 s-a vorbit de Kroos, Musiala sau Havertz.

Germania a debutat în surdină în oraşul unde România pregăteşte EURO 2024

Wurzburg a devenit cartierul general al naţionalei României, astfel că oraşul este conectat deja la EURO 2024. Vineri seară a jucat Germania şi aşteptările erau mari, chiar dacă oraşul tricolorilor este unul mic. Cu patru ore înainte de startul meciului era agitaţie în centrul oraşului. Femei şi bărbaţi în tricoul Germaniei îşi făceau apariţia pe străzi.

ADVERTISEMENT

Toţi mergeau spre inima oraşului, pe Sanderstraße. Un fel de Lipscani. Locul unde să stai şi să vezi meciul favoriţilor. Diferenţa era lipsa energiei, parcă nu debuta Germania la un turneu organizat pe teren propriu.

Barurile au fost pline la ora meciului, astfel că mulţi fani s-au mulţumit să privească partida din stradă. Iar aici vine un element inedit. După startul partidei, circulaţia pe Sanderstraße a fost oprită pentru ca localnici să poată vedea în linişte meciul. Când a fost intonat imnul “Deutschland über alles”, fanii naţionalei Germaniei din Wurzburg au fost tăcuţi şi nu l-au intonat. “Nu prea facem asta”, mi-a explicat un tânăr care sorbea dintr-un pahar de bere.

ADVERTISEMENT

3 euro o bere + garanţie pentru pahar

Barurile de pe Sanderstraße aveau meniu foarte variat, însă berea a fost băutura preferată în rândul fanilor naţionalei Germaniei din Wurzburg. Cei care nu au mai prins loc la mesele din localuri au putut să bea bere pe stradă, dar la preţuri speciale: 3 euro pentru o bere şi 2 euro garanţie pentru paharul care îţi era oferit.

Chiar dacă Germania s-a distrat cu Scoţia, atmosfera pe Sanderstraße nu a fost specială. “Aşa e în fiecare weekend, nu se întâmplă prea multe lucruri”, spunea un tânăr care nu era prea prins de acţiunea meciului.

ADVERTISEMENT

Audienţa meciului Germania – Scoţia 5-1 de pe Sanderstraße s-a împărţit între microbişti şi cei care oricum ieşeau în oraş vineri seara. Cea de-a doua categorie a privit partida, dar cu o oarecare distanţare.

Fanii s-au bucurat doar la goluri

Fanii Germaniei din Wurzburg au avut motive de bucurie, după cele cinci goluri ale naţionalei lui Julian Nagelsmann. Au fost singurele momente în care simţeai că eşti pe o stradă cu baruri în care este urmărit un meci de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cu o bucurie reţinută, pe undeva venită şi din lipsa de optimism afişată de fanii naţionalei Germaniei. “Nu avem şanse să câştigăm cupa”, “Echipa e bună, dar nu atât de bună ca în anii trecuţi” sau “Ar fi o surpriză dacă vom ajunge în finală”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor înaintea meciului cu Scoţia.

După cele 90 de minute, Sanderstraße nu arăta ca un loc unde sute de oameni au privit meciul în stradă. Niciun pahar aruncat, niciun gunoi, nimic. Doar atmosfera s-a animat mai puternic după victoria favoriţilor, dar şi dupa berile consumate de-a lungul nopţii.

Bucurie reţinută sau uşor dezinteres faţă de naţionala Germaniei? Un răspuns poate fi dat în funcţie de parcursul echipei la EURO 2024. “Parcă fotbalul era mai frumos acum câţiva ani”, a sunat verdictul dat de un bărbat cu părul alb atunci când l-am întrebat până unde va ajunge naţionala Germaniei la acest turneu.

Da, parcă şi noi, fanii naţionalei României, ne bucuram mai mult, în urmă cu ceva timp, la o calificare a tricolorilor la un turneu final. Acum, înainte de EURO 2024, pare că nimic nu ne mai mulţumeşte.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

CUM AU TRĂIT GERMANII DEBUTUL LA EURO 2024

ADVERTISEMENT
5.50 este cota BETANO ca Germania să câștige EURO 2024