Sport

Cum s-a trăit nebunia Dinamo – FC Argeş 6-1 pe Arena Naţională! Lacrimile fanilor, formidabilul Ghezali şi nefericitul Vintilă

Dinamo a distrus cu 6-1 FC Argeş în prima manşă a barajului şi se pregăteşte să revină în SuperLiga. Pe Arena Naţională a fost o adevărată nebunie, iar fanii nu putea să creadă.
29.05.2023 | 22:06
Cum sa trait nebunia Dinamo  FC Arges 61 pe Arena Nationala Lacrimile fanilor formidabilul Ghezali si nefericitul Vintila
Cum s-a trăit nebunia Dinamo - FC Argeş 6-1 pe Arena Naţională! Lacrimile fanilor, formidabilul Ghezali şi neferictul Vintilă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo se pregăteşte de revenirea în SuperLiga după o evoluţie de poveste în faţa lui FC Argeş. A fost 6-1 în prima manşă şi “câinii” au declanşat fiesta încă dinaintea returului de sâmbătă, de la ora 21:00.

Cristi Borcea, după 11 ani pe stadion la un meci al lui Dinamo!

25.000 de fani au venit pe Arena Naţională la meciul tur de baraj dintre Dinamo şi FC Argeş. Printre ei şi Cristi Borcea, venit la un meci al lui Dinamo pe stadion după o pauză de 11 ani. Ca pe vremuri, fostul acţionar al “câinilor” a făcut o baie de mulţime, a dat autografe şi s-a afişat cu nelipsitele trabucuri.

ADVERTISEMENT

Atmosfera a fost una de mare meci, iar tensiunea se simţea în aer. FC Argeş pornea cu prima şansă în acest meci, valoarea lotului plus confruntările tari din prima ligă dădeau echipa lui Bogdan Argeş Vintilă favorită pe hârtie. Dar pentru Dinamo acest sezon a fost unul de supravieţuire.

Arena Naţională, la startul meciului Dinamo - FC Argeş
Arena Naţională, la startul meciului Dinamo – FC Argeş

“Vedetele” Argeşului, năucite pe Arena Naţională! Dinamo i-a călcat în picioare

Încă de când au retrogradat părea că totul merge prost pentru “câini”, dar cu toate acestea elevii lui Ovidiu Burcă s-au agăţat de orice oportunitate pentru a rămâne în cursa pentru promovare, chiar şi când acest obiectiv părea imposibil. A prins in extremis play-off-ul, iar la baraj puţini le dădeau şanse în faţa unui adversar mai bine cotat.

ADVERTISEMENT

Dar, luni seară pe Arena Naţională a fost seara “câinilor”. Împinşi de la spate de Peluza “Cătălin Hîldan”, elevii lui Burcă s-au urcat peste adversar şi l-au năucit. “Vedetele” Argeşului au intrat pe vârfuri în acest meci, fiind cu gândul la vacanţă, la transferuri, dar cu siguranţă nu şi la cei 400 de fani piteşteni veniţi la meci.

Peluza Cătălin Hîldan, în meciul Dinamo - FC Argeş
Peluza Cătălin Hîldan, în meciul Dinamo – FC Argeş

Echipa lui Vintilă, fără nicio busolă în faţa “câinilor”!

Show-ul a început în minutul 15 când Quentin Bena a reluat în poartă un corner excelent executat de Ghezali. O greşeală gravă de apărare a piteştenilor, care au avut imediat şansa egalării prin Garita, dar atacantul a tras slab, din poziţie excelentă.

ADVERTISEMENT

La 0-1 piteştenii se clătinau, echipa părea stoarsă de vlagă, în timp ce dinamoviştii au fost mai incisivi ca niciodată în ultimii ani. În minutul 24, Dinamo a majorat scorul prin Larrucea, după o deviere fericită din lovitură liberă. Bogdan Argeş Vintilă a fost stană de piatră pe margine, la fel ca şi jucătorii pe gazon.

Horaţiu Feşnic a aşteptat patru minute decizia VAR de a valida golul, iar în cele din urmă a venit şi confirmarea. La câteva secunde după repunerea în joc, dinamoviştii au profitat de o gafă colosală a apărării piteştene şi Alexandru Pop s-a trezit cu poarta goală, reuşind să ducă scorul la 3-0.

ADVERTISEMENT
Bucuria dinamoviştilor pe Arena Naţională. Sursa: sportpictures.eu
Bucuria dinamoviştilor pe Arena Naţională. Sursa: sportpictures.eu

Nefericitul Micle a atins mingea doar când o scotea din poartă!

În tribune a fost un adevărat delir, iar fanii dinamovişti nici nu ştiau cum să se mai bucure, după un an în care au pătimit atât de mult. Portarul oaspeţilor, Micle a fost pe post de jalon, pentru că singurele momente când avea mingea erau când scotea balonul din poartă.

Dar show-ul nu s-a terminat. Lamine Ghezali a luat balonul de la 40 de metri, i-a înşirat pe fundaşii centrali ai oaspeţilor şi l-a lobat pe nefericitul Micle. A fost 4-0 în minutul 41, în uralele fanilor de pe Arena Naţională cărora nu le venea să creadă ce repriză de vis a făcut echipa lor.

De cealaltă parte, FC Argeş s-a târât pur şi simplu pe teren, echipă fără nicio idee de joc, cu un antrenor care nu reuşea să le transmită nimic jucătorilor săi. Întrebarea era dacă piteştenii vor reuşi să iasă de la cabine şi să mai repare ceva pentru retur, astfel încât să aibă o şansă duminică la Piteşti?

Argeş a aprins o scânteie în debutul părţii secunde, dar Dinamo a răspuns cu încă două goluri!

Răspunsul a fost “da” în primă fază pentru că FC Argeş a creat pericol în primele minute din partea secundă. După două ocazii ratate, golul a venit şi în poarta lui Dujmovic după un şut din careu al fundaşului central Zebic. Chiar şi la 4-1, o umbră de teamă plana pe Arena Naţională pentru că fanii dinamovişti au trăit prea multe în ultimii ani ca să se poată bucura fără griji.

Dar nu şi de această dată. Avea să fie seara lui Dinamo şi chiar şi mingea sărea în favoarea lor. Aşa s-a născut golul de 5-1, şutul lui Dani Iglesias fiind deviat în poartă de un fundaş advers. Argeşul a reintrat în starea de haos din prima parte şi a fost făcută KO în minutul 61, când acelaşi Ghezali a reuşit să înscrie după o cursă în partea dreaptă.

Peluza Cătălin Hîldan. Sursa: sportpictures.eu
Peluza Cătălin Hîldan. Sursa: sportpictures.eu

Ghezali, evoluţie extraordinară!

6-1 după 61 de minute. Un scor neverosimil, inimaginabil. Când piteştenii s-au gândit că nimic nu poate fi mai rău a venit eliminarea lui Koumbemba, pentru cumul de cartonaşe galbene. În inferioritate numerică, Dinamo s-a mulţumit să conserve avantajul uriaş luat şi nu a forţat.

Deşi toată echipa lui Burcă a jucat ceas, în acest meci s-a remarcat evoluţia unui jucător. Lamine Ghezali a marcat două goluri şi a dat două pase de gol în cel mai important meci al sezonului pentru Dinamo. Francezul în vârstă de 23 de ani a arătat ca un jucător de top, nu unul care s-a chinuit întregul sezon în Liga a II-a.

6-1 şi Dinamo se pregăteşte de revenirea în SuperLiga! A mai rămas de îndeplinit o formalitate

Ritmul s-a mai domolit în ultima jumătate de oră, însă nici aşa oaspeţii nu au putut să mai reducă din handicap. Ionuţ Şerban a fost aproape de a marca, dar şutul său s-a oprit în bară. S-a încheiat 6-1 pentru Dinamo, un scor pe care fanii nu şi l-au imaginat nici în cele mai frumoase vise.

Scorul final al confruntării Dinamo - FC Argeş.
Scorul final al confruntării Dinamo – FC Argeş.

Promovarea pare tranşată încă de pe Arena Naţională, dar dinamoviştii nu se pot bucura de întoarcerea în SuperLiga de acum. Sâmbătă, de la ora 21:00 a rămas de îndeplinit o formalitate pentru “câini”, care au dat cea mai tare reprezentaţie a sezonului în cel mai important moment. Iar momentul revenirii este atât de aproape.

ADVERTISEMENT