Sport

Cum s-a trăit România – Andorra 4-0 de pe Arena Națională. Sărbătoare cu peste 21.000 de copii

România - Andorra a fost un prilej de sărbătoare în tribune, unde aproape 22.000 de copii ne-au făcut să uităm egalul cu Belarus. Reportaj Fanatik de pe Arena Națională
15.10.2023 | 23:44
Peste 23,000 de copii au susținut România la meciul cu Andorra
ADVERTISEMENT

Meciul România – Andorra s-a disputat într-o atmosferă cu adevărat specială. Într-un moment greu pentru „tricolori”, cei peste 21.000 de copii ne-au făcut să credem din nou în națională. FANATIK vă relatează de la fața locului cum s-a trăit această partidă de pe Arena Națională.

România – Andorra 4-0, prin ochii celor 21.722 de copii care au venit să îi susțină necondiționat pe jucătorii lui Edi Iordănescu

Suspendarea venită din partea UEFA după meciul împotriva lui Kosovo s-a transformat într-o adevărată sărbătoare. 169 de cluburi sportive și 458 de școli au răspuns la chemarea „tricorilor” și au creat o atmosferă de poveste pe cel mai mare stadion din România: „Zâmbetele voastre ne motivează, prezența voastră ne obligă. Mulțumim!”, a fost mesajul cu care jucătorii naționalei au ieșit pe teren.

ADVERTISEMENT

Copiii au început să vină la stadion cu aproape două ore înainte de startul partidei, însoțiti de câte un antrenor, părinte sau de un profesor. Îmbrăcați din cap până în picioare în galben, roșu sau albastru și „înarmați” cu steaguri și eșarfe, ne-au adus aminte încă o dată dacă mai era nevoie de ce iubim fotbalul.

FANATIK a surprins și momentul în care Răzvan Burleanu a ajuns la stadion. Zâmbitor, președintele Federației Române de Fotbal a admirat cum copiii veneau spre arenă și i-a salutat pe cei de la de magazinul FRF, care vindeau tricouri și alte produse.

ADVERTISEMENT

Cu jumătate de oră înainte de meci, „micii tricolori” au început să se agite în tribune și să scandeze: „România! România!”. A venit și anunțul de la stația de amplificare a stadionului cu zece minute înainte de startul partidei: „Copii, sunteți pregătiți?!”. „Daaaaaa!”, a venit rapid răspunsul în cor al Galeriei Naționale de copii.

Galeria Națională de copii a dat startul partidei România – Andorra

A urmat o adevărată explozie de bucurie la intrarea celor două echipe pe teren, iar jucătorii naționalei României s-au hrănit pur și simplu cu energia pozitivă transmisă din tribune. Tot copiii au dat și startul partidei la îndemnul crainicului: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, start!”. Arena Națională s-a transformat într-un adevărat vulcan.

ADVERTISEMENT
Galeria națională de copii, alternativa FRF pentru combaterea huliganismului pe stadioane
Galeria națională de copii, alternativa FRF pentru combaterea huliganismului pe stadioane

Minutul 14, ocazie mare pentru România, trăită la emoții uriașe în tribune. Bîrligea ratează o șansă mare, însă încurajările nu se opresc și devin și mai intense. „Tricolorii” continuă atacurile pe ritmul tobelor de la tribuna a doua și visăm deja la primul loc după egalul Elveției cu Belarus.

Fiecare atac, fiecare reușită, atingere sau pasă a lui Stanciu, Florinel Coman sau Ianis Hagi este însoțită de urale, în ciuda semișecului de la Budapesta. Acest lucru nu ar fi fost posibil cu siguranță dacă ultrașii României ar fi fost prezenți în tribune și care ar fi taxat fiecare nereușită a „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT
Fotbalul ne-a unit din nou datorită celor 23.000 de copii din tribune care au purtat naționala spre victorie
Fotbalul ne-a unit din nou datorită celor 23.000 de copii din tribune care au purtat naționala spre victorie

Și „micii tricolori” sunt răsplătiți în minutul 23 de Nicolae Stanciu. Hagi, gol după 2 ani la națională

Jucătorii naționalei se lasă purtați de valul de căldură din tribune și continuă atacurile. Copiii simt că golul „plutește” în aer înainte de lovitura liberă a decarului României: „Stanciu! Stanciu! Stanciu!”, se aude din tribune. Și liderul României răsplătește încrederea copiiilor și marchează din lovitură liberă în minutul 23.

Doar cinci minute mai târziu vine și momentul mult așteptat. Ianis Hagi marchează din nou pentru România după o pauză de doi ani. Jucătorii naționalei României o iau la fugă spre colțul terenului și sărbătoresc alături de copii reușita. „Tricolorii” sunt pe primul loc în grupă!

Jucătorii naționalei Românie sărbătoresc golul doi la colțul terenului alături de copiii din peluză
Jucătorii naționalei Românie sărbătoresc golul doi la colțul terenului alături de copiii din peluză

Vine și penalty-ul pentru România în minutul 41, primit ca pe un gol de către micii suporteri entuziasmați de ceea ce arată România pe teren. Răzvan Marin înscrie și copiii freamătă în tribune. Nici nu mai contează că jucăm împotriva celei mai modeste echipe din grupă. Încă 6 minute de prelungiri sau de bucurie pentru cei din tribune.

La Peluza Nord, a apărut chiar și un steag al Rapidului cu tricolorul, semn că „micii giuleșteni” au fost de asemenea prezenți pe stadion, alături de juniorii lui FC Argeș și multe alte echipe sosite din toată țara cu autocare, microbuze sau mașini personale.

Steag al Rapidului și al naționalei la meciul cu Andorra
Steag al Rapidului și al naționalei la meciul cu Andorra.

Golul lui Florinel Coman, primit cu cel mai mare entuziasm de către copii

Florinel Coman a dus scorul la 4-0 în minutul 50 și a reușit primul gol sub „tricolor” la meciul cu numărul zece. Reușita a sa a creat cea mai mare isterie în tribune, semn că vedeta FCSB-ului are priză mare la copii.

Valuri în tribune din minutul 59, ca pe vremuri la meciurile mari ale naționalei României. Gestul împrumutat de pe stadioanele din America de Sud a avut un efect vizual și mai mare după ce „micii tricolori” au aprins telefoanele. Nu au lipsit nici cornetele de hârtie care au ajuns chiar pe spațiul de joc. România se joacă pe teren și în tribune.

Jucătorii lui Edi Iordănescu reușesc din nou să trimită mingea în poartă în minutul 79, dar golul a fost anulat pentru fault în atac. Însă o mare parte dintre copii au continuat să se bucure și să jubileze în tribune. Pentru ei, bucuria unui gol nu poate fi oprită, nici măcar de fluierul arbitrului, de reguli sau de VAR, care anulează reușita de 5-0.

„Tricolorii” au redus motoarele pe final, în timp ce copii începeau ușor-ușor să părăsească tribunele. E aproape luni, e zi de școală, iar unii au de parcurs un drum lung spre casă. Și-au făcut treaba în tribune, în lipsa galeriei, așa cum jucătorii și-au spălat păcatele după semișecul de la Budapesta. Noapte bună, copii! Suntem pe primul loc.

  • 21.722 de copii au fost prezenți pe Arena Naționala la România – Andorra
ADVERTISEMENT