Simona Halep

Cum s-a trăit victoria istorică a Simonei Halep la Wimbledon în Berlin: “Eşti român? Ai o bere din partea casei”

14.07.2019 | 19:18
Cum sa trait victoria istorica a Simonei Halep la Wimbledon in Berlin Esti roman Ai o bere din partea casei

FANATIK a fost la Londra şi a transmis cele mai tari informaţii de la faţa locului în ultimele două săptămâni. Mai exact, din Complexul “All England Lawn Tennis and Croquet Club”. Sâmbătă, în ziua finalei, un alt jurnalist FANATIK a trăit finala Simona Halep – Serena Williams departe de casă. În Berlin, victoria campioanei noastre s-a simţit altfel. Nu ca la Bucureşti, nu ca la Londra. Mai rece, mai aşezat, dar cu o nebunie la fel de mare.

Cum s-a trăit victoria istorică a Simonei Halep la Wimbledon în Berlin. Conexiunea pe grupul FANATIK

FANATIK îţi prezintă cum s-a trăit finala Simona Halep – Serena Williams într-un pub din Berlin. E ora 14:30 (15:30 în România) şi caut un bar să văd finala. Recunosc, după trofeul de la Roland Garros 2018, nu credeam că Simona va mai câştiga un turneu de Mare Şlem. Emoţia şi promisiunea curgeau prin vene. După semifinala cu Svitolina, drumul meu se oprea, venea o scurtă vacanţă programată înainte ca Simo să înceapă sezonul de iarbă. Urma să nu mai trag din redacţie pentru finală, dar nu am dat înapoi. “Vezi că mă bag pe Twitter. Ajut că e nevoie”, i-am scris lui Vlad înainte ca Simona Halep să se califice în finală.

Mai sunt 25 de minute până la finală şi am găsit pub-ul perfect. Finala Simona Halep – Serena Williams e transmisă de Sky Deutschland, iar barul e conectat la Terenul Cenetral. Atmosfera e “chill”, exact ca anul Simonei Halep. În stânga şi în dreapta se aud vag “Bayern”, “Union” sau “Hertha”, semn că nemţii aşteaptă cu sufletul la gură prima etapă din Bundesliga.

Cum s-a trăit victoria istorică a Simonei Halep la Wimbledon în Berlin
Cum s-a trăit victoria istorică a Simonei Halep la Wimbledon în Berlin

Curg mesajele, curge şi primul set

E 15:00, momentul în care tensiul îşi intră în drepturi. Nu e Angelique Kerber din 2018, pe teren intră Simona Halep. Adversarul e acelaşi: Serena Williams. Ochii se îndreaptă spre ecran, iar fotbalul dispare. Se aud multe cuvinte în germană, plus Kerber, Halep şi Williams. E semn că a noastră dă lovitura, la fel ca nemţoaica în urmă cu un an.

Sunt conectat la Twitter şi îmi ajut colegii din redacţie. Sunt momente când m-aş teleporta acolo, la calculatorul de lângă perete. Berea rece din faţă îmi aduce aminte că sunt în zilele libere, dar am o misiune: să-mi ajut colegii. Ca o paranteză, aşa simţeau mulţi soldaţi când, loviţi de schije, priveau de pe margine bătălia. E 4-0 pentru Simo şi dau semnale, “când s-a mai terminat un set la zero în final”. Iulian, în privat, îmi scrie şi mă întreabă de situaţia la 6-2. O am, e pregătită: finala din 2006, când Justine Henin a avut 6-2, dar a pierdut cu Amelie Mauresmo. Aşa se şi termină primul set: 6-2. Cine a clipit, a pierdut un schimb sau două.

“Serena nu a înţeles nimic din finala asta”

Ce a fost mai greu a trecut. E 6-2 şi Simona Halep mai are nevoie de un set. În barul din centrul Berlinului vine şi a doua bere. E Veltins şi aduce aminte de Schalke 04. Începe setul al doilea, iar Simo pare că scoate tot armamentul din dotare. “Serena nu a înţeles nimic din finala asta”, îi scriu lui Vlad, în timp ce caut mesaje pe Twitter.

BBC, postul care transmite Wimbledon în Marea Britanie, are comentatori părtinitori. Aşa a fost şi pentru Ilie Năstase în 1972 sau 1976? Nu m-ar mira ca răspunsul să fie afirmativ, doar că atunci nu existau reţele de socializare. Simona Halep atacă dur şi pregătesc să mai trimit ceva pe “undele” Facebook. “E cea mai drastică înfrângere a Serenei într-o finală de Mare Şlem”, mesajul meu la 5-2. Răspunsul e rapid: “Face Alin”. Aşa e la FANATIK! Vine finalul şi strig numele Simonei. Barmanul se uită la mine şi râde. “Eşti român?”, întrebarea lui. Nu am timp să răspund. Sunt uluit de ceea ce văd: Simona Halep – Serena Williams 6-2 6-2. Dau din cap şi răspunsul barmanului e tipic nemţesc: “Ai o bere din partea casei”.