Fotbal international

Cum s-a transformat Usain Bolt din recordman la 100 de metri în fotbalist

19.10.2018 | 16:15
Cum sa transformat Usain Bolt din recordman la 100 de metri in fotbalist

Usain Bolt este, la 32 de ani, de opt ori campion olimpic la atletism și deține recordul mondial la proba de 100 de metri, cu 9, 58 de secunde, iar la proba de 200 de metri cu 19,19 secunde. Împreună cu coechipierii săi, Bolt deține recordul și la proba de ștafetă 4 x 100 de metri, cu 37,1 secunde. Sportivul jamaican a reușit performanțe uluitoare în acest sport, dar după retragerea din 2017 a anunțat că visează să devină fotbalist. De atunci, a început aventura fotbalistică la mai multe echipe de pe mapamond.

Usain Bolt a debutat în fotbal pentru echipa Central Coast Mariners din Australia, în luna septembrie, după o perioadă în care a dat probe la mai multe echipe și s-a antrenat chiar și cu lotul celor de la Borussia Dortmund. A participat, de asemenea, la antrenamentele celor de la Mamelodi Sundowns și Stromsgodset. Jamaicanul a fost rezervă în partida cu Central Coast Select și a intrat pe teren în minutul 71, după ce mii de fani au strigat în cor “Îl vrem pe Bolt!” Acesta a reușit să își depășească de câteva ori adversarii din teren, însă a dat prima pasă bună abia după 9 atingeri de balon.

Usain Bolt s-a transformat din recordman la 100 de metri în fotbalist

Multiplul campion olimpic la atletism a reușit să marcheze primele goluri din cariera de fotbalist, la cel de-al doilea meci. Usain Bolt a început partida ca titular pentru Central Coast Mariners în confruntarea cu Macarthur South West United și a marcat de două ori pentru echipa sa în victoria obținută cu scorul de 4-0. Sportivul din Jamaica a declarat după partidă că este decis să tragă și mai mult la antrenamente pentru a fi titular constant în lotul celor de la Central Coast.

După golurile marcate în Australia, Bolt a intrat în atenția celor de la Valletta FC, campioana Maltei, echipă la care joacă și românul Bogdan Gavrilă, fost jucător la Dinamo București. Maltezii i-au făcut lui Bolt o propunere oficială, însă fostul atlet nu a fost impresionat de contractul oferit pe doi ani, astfel că a refuzat oferta. Bolt nu a semnat încă un contract profesionist cu gruparea australiană pentru care joacă în prezent și care urmează să debuteze în sezonul 2018 – 2019 din A-League în acest weekend.

Markus Babbel nu crede că Usain Bolt poate deveni fotbalist profesionist

Germanul Markus Babbel, fostul fundaș al celor de la Bayern Munchen și Liverpool, nu crede că Usain Bolt poate avea o carieră de profesionist în fotbal. Fost campion european cu naţionala Germaniei în 1996, câștigător al Cupei UEFA şi Supercupei Europei cu Liverpool și al Cupei UEFA cu Bayern Munchen, Babbel spune că singurul aport pe care Bolt l-ar putea aduce unei echipe de fotbal este pe plan de marketing. Rămâne de văzut dacă Bolt va avea ambiția să le demonstreze celor care îl critică faptul că s-au înșelat.