Fotbal intern

Cum s-a văzut Dinamo-Astra la fața locului! “Câinii”, salvați de arbitru, VAR la marginea terenului și patru limbi vorbite

14.11.2020 | 23:04
Cum sa vazut DinamoAstra la fata locului Cainii salvati de arbitru VAR la marginea terenului si patru limbi vorbite
ADVERTISEMENT

Dinamo și Astra au remizat, scor 1-1 în Șoseaua Ștefan cel Mare. A fost un meci modest, în care echipa lui Contra a fost salvată de arbitru de la un nou eșec. Arbitrul Florin Chivulete n-a acordat un penalty cu 10 minute înainte de final pentru Astra. 

“Câinii” continuă seria neagră pe plan intern și sunt fără victorie pe teren propriu în Casa Pariurilor Liga 1 din februarie, când au învins cu 2-1 pe FCSB. De atunci, seria de meciuri fără succes a ajuns la 10, odată cu această remiză împotriva Astrei.

ADVERTISEMENT

Vali Gheorghe a deschis scorul pentru Astra în minutul 56, însă dinamoviștii au egalat imediat prin Gueye. Astra a avut un penalty refuzat cu 10 minute înainte de final și ordinea din coada clasamentului se păstrează și după acest meci.

Cum s-a văzut Dinamo-Astra la fața locului! Prima repriză, leșinată, cu o singură ocazie

Dinamo a revenit în Șoseaua Ștefan cel Mare după o lună și jumătate. Ultima dată, pe 28 septembrie, “câinii” s-au înclinat în fața celor de la UTA Arad. Meciul a început cu Astra în atac, iar după doar 6 minute, Contra a schimbat l-a schimbat pe Giani Crețu cu Aleix Garcia, fundașul dinamovist fiind titularizat doar pentru respectarea regulii U-21.

ADVERTISEMENT

Stahl a ratat prima șansă de gol a meciului. Jucătorul Astrei a tras puternic din unghi, dar Mejias, portarul venit de la Middlesbrough, a fost la post. A fost singura șansă a reprizei. Contra a fost foarte nervos pe margine și a fost avertizat de arbitru, nemulțumit fiind de un cartonaș galben încasat de Anton.

Dinamo, chiar dacă a stat mai mult în jumătatea oaspeților, nu a reușit în niciun moment să îl pună în dificultate pe debutantul Popa. Tânărul din poarta Astrei a șomat în poartă, iar singura șansă a reprizei a fost șutul lui Stahl. Dinamoviștii nu s-au regăsit și au dat impresia că sunt 11 străini care se întâlnesc pentru prima dată pe un teren de fotbal.

ADVERTISEMENT

Sclipirea lui Budescu și foarfeca lui Gueye, singurele realizări din meci

Partea secundă a început cu un sprint al lui Budescu, da, ați citit bine, un sprint, și atacantul giurgiuvenilor a scăpat singur în unghi. Decarul Astrei l-a văzut liber pe Vali Gheorghe, pe care l-a servit perfect. Gheorghe a reluat simplu cu latul și scorul a devenit 0-1 din minutul 47.

Dinamo a avut prima șansă de gol abia în minutu 55 prin Ba. Fotbalistul dinamovist a trimis peste poartă cu capul din careu după o centrare foarte bună a lui Gueye. Ocazia lui Ba anunța golul în poarta Astrei.

ADVERTISEMENT

Gueye a înscris cu o semi-foarfecă în minutul 56. A fost primul șut pe poartă al “câinilor”. Dinamo a apăsat pe accelerație și a căutat golul doi. Juan Camara a fost cel mai periculos om al lui Contra, însă în continuare au lipsit șansele de gol.

S-au vorbit patru limbi în echipa lui Dinamo: română, engleză, spaniolă și italiană

În ultima jumătate de oră, Contra i-a aruncat în teren pe “răzvrătitul” Fabbrini și pe Adam Nemec. Nici nu e greu de înțeles de ce există o asemenea lipsă de omogenitate în lotul lui Dinamo, în condițiile în care la un moment dat, pe teren în echipa dinamovistă se vorbea română, engleză, spaniolă și italiană.

Astra a cerut un penalty cu 10 minute înainte de final, însă Chivulete i-a iertat pe “câini” într-un moment foarte important al meciului. Mai în glumă, mai în serios, arbitrul putea consulta sistemul VAR, pe margine fiind amplasat lângă teren un ecran pe care rula meciul televizat. (FOTO JOS).

Meciul s-a încheiat 1-1. O confruntare cu mulți nervi și puține realizări. Astra rămâne ultima în clasament, dar “câinii” nu sunt departe, doar un punct mai sus. Iar confruntarea directă de pe Ștefan cel Mare a arătat de ce sunt cele două echipe pe aceste locuri în clasament.

  • 10 meciuri fără succes acasă are Dinamo în campionat
  • 56 este minutul în care Dinamo a tras prima dată pe poartă, la golul lui Gueye

 

 

ADVERTISEMENT