Cum s-a ajuns la regula utilizării unui jucător U21: “Au refuzat şi alte variante!”

Iuliana Spirache   
in Fotbal intern
21/07/2016, 10:13
Cum s-a ajuns la regula utilizării unui jucător U21: “Au refuzat şi alte variante!”

Consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a dezvăluit cum s-a ajuns la ideea ca un jucător Under 21 să fie utilizat de echipele din Liga 1 pe tot parcursul unui meci, regulă impusă de Federaţia Română de Fotbal, dar respinsă de cluburile din primul eşalon.

“În urmă cu un an am propus să se reînfinţeze campionatul de tineret-speranţe. Cluburile din Liga 1 au spus că nu pot suporta o asemenea cheltuială, că le-ar creşte cheltuielile cu vreo 40%. Apoi am propus o altă variantă. Din banii din drepturile TV, punem 10 la sută pentru echipele care vor juca cu aceşti jucători sub 23 de ani pe toată durata meciului, pe toată durata campionatului. Echipele care nu vor şi care cred că fac performanţă cu jucători de peste 30 de ani nu vor primi bani din această sumă de cel puţin 3.2 milioane. Acesta e modelul austriac, dar n-au vrut nici asta.

Steaua a procedat foarte bine încă de acum 5 ani a început să selecteze jucători români tineri, aşa cum erau Chiricheş, Gardoş sau Chipciu. Dar acum nu prea mai are ce să ia, pentru că echipele mici nu-şi mai permit să promoveze tineri. Aşa s-a ajuns ca inclusiv Steaua să aducă jucători străini de o calitate îndoielnică”, a spus Andrei Vochin.

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×