Cum s-a ajuns la regula utilizării unui jucător U21: "Au refuzat şi alte variante!"

Consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a dezvăluit cum s-a ajuns la ideea ca un jucător Under 21 să fie utilizat de echipele din Liga 1 pe tot parcursul unui meci, regulă impusă de Federaţia Română de Fotbal, dar respinsă de cluburile din primul eşalon.

"În urmă cu un an am propus să se reînfinţeze campionatul de tineret-speranţe. Cluburile din Liga 1 au spus că nu pot suporta o asemenea cheltuială, că le-ar creşte cheltuielile cu vreo 40%. Apoi am propus o altă variantă. Din banii din drepturile TV, punem 10 la sută pentru echipele care vor juca cu aceşti jucători sub 23 de ani pe toată durata meciului, pe toată durata campionatului. Echipele care nu vor şi care cred că fac performanţă cu jucători de peste 30 de ani nu vor primi bani din această sumă de cel puţin 3.2 milioane. Acesta e modelul austriac, dar n-au vrut nici asta.

Steaua a procedat foarte bine încă de acum 5 ani a început să selecteze jucători români tineri, aşa cum erau Chiricheş, Gardoş sau Chipciu. Dar acum nu prea mai are ce să ia, pentru că echipele mici nu-şi mai permit să promoveze tineri. Aşa s-a ajuns ca inclusiv Steaua să aducă jucători străini de o calitate îndoielnică", a spus Andrei Vochin.