Fotbal intern

Cum s-ar putea decide campioana în România dacă pandemia de coronavirus va continua. Anunțul oficialilor FRF

15.03.2020 | 09:34
Cum sar putea decide campioana in Romania daca pandemia de coronavirus va continua Anuntul oficialilor FRF
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, a anunțat că, dacă pandemia de coronavirus nu va permite reluarea meciurilor în aprilie, campioana și echipele retrogradate din Liga 1 s-ar putea decide în urma unor partide eliminatorii.

Fotbalul românesc, suspendat de coronavirus

FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, însă, din cauza răspândirii rapide a virusului, există șanse mici ca meciurile să reînceapă la începutul lui aprilie.

ADVERTISEMENT

În acest caz, dacă reluarea campionatului va întârzia, Andrei Vochin, consilierul președintelul Federației, Răzvan Burleanu, a propus un scenariu de stabilire a campioanei, reprezentantelor României în cupele europene și a formațiilor retrogradate.

Depinde de cât de mult se va prelungi problema şi ce se va întâmpla cu competiţiile europene, că de la UEFA în jos trebuie să vezi ce decizii se iau. În funcţie de competiţiile europene, tu trebuie să anunţi nişte echipe care merg în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai fi condiţionat de acea dată limită, tu ai putea să te duci cu campionatul mai departe de data respectivă. Până când, e greu de definit. 

Dacă situaţia cu COVID-19 s-ar prelungi mult, nu mi se pare corect ca acum să “îngheţi” campionatul şi să spui de acum cine joacă baraj şi cine retrogradează.  Mult mai corect mi s-ar părea, dacă nu ai timp să joci toate etapele, să faci nişte meciuri eliminatorii, de exemplu în play-out, ca o cupă din campionat.

ADVERTISEMENT

Împarţi echipele în două şi nu retrogradează direct echipa de pe 14, dar să mai joace trei etape şi de aici se vor alege echipele retrogradate”, a declarat Andrei Vochin la T V Telekomsport.

Decizia Craiovei după suspendarea campionatului

Chiar dacă, cel puțin în primă instanță, Federația a anunțat suspendarea fotbalului până la 31 martie, Universitatea Craiova a anunțat că va sista orice activitate a clubului până pe 21 aprilie.

ADVERTISEMENT

Oltenii transmit că în ultima săptămână a lunii viitoare vor efectua un cantonament, pentru pregătirea ultimelor etape din play-off.

La suspendarea campionatului, Craiova este pe locul trei în Liga 1, la egalitate de puncte cu FCSB și la patru lungimi în spatele liderului CFR Cluj.

ADVERTISEMENT