Fotbal intern

Cum s-ar putea juca meciurile de Liga 1 în Turcia: „Ar fi singura soluție” + „Șase cluburi sunt în pericol să nu obțină licența”

24.04.2020 | 20:16
Cum sar putea juca meciurile de Liga 1 in Turcia Ar fi singura solutie  Sase cluburi sunt in pericol sa nu obtina licenta
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că scenariul care presupune disputarea meciurilor de primă divizie în afara granițelor poate deveni real, în cazul în care autoritățile nu vor permite reluarea activităților sportive pe teritoriul României.

Când s-ar putea juca Liga 1 în afara României

Federația Română de Fotbal a anunțat un posibil scenariu fără precedent în fotbalul românesc, disputarea meciurilor rămase din acest sezon în afara granițelor.

ADVERTISEMENT

Inițiativa este, conform lui Justin Ștefan, valabilă pentru un scenariu de criză, în care autoritățile nu ar permite reluarea competițiilor sportive în următoarele luni, așa cum ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat deja.

Cu Turcia, lucrurile au fost clare. Gabi Bodescu a venit cu o propunere de a salva Liga 1, luând în considerare cel mai rău scenariu. Dacă autoritățile nu ne-ar permite disputarea competițiilor pe teritoriul României, am găsi soluția să jucăm în afara țării.

ADVERTISEMENT

Noi ne-am adresat Federației Române de Fotbal pentru obținerea avizelor, este scenariul de criză acesta cu Turcia, dar trebuie să îl avem, trebuie să terminăm meciurile pe teren. Dacă nu vom reuși să terminăm meciurile, vor exista pierderi financiare enorme pentru cluburile din Liga 1.

Principiul se bazează pe finalizarea sezonului într-o țară în care ni se va permite acest lucru, nu neapărat Turcia, poate fi orice țară”, a declarat Justin Ștefan la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Ligii Profesioniste anunță că șase cluburi din Liga 1 sunt în pericol să nu obțină licența pentru participarea în sezonul viitor.

Nu vreau să dau nume, dar șase cluburi din prima ligă sunt în pericol să nu obțină licența pentru sezonul viitor. În afara lui Dinamo, sunt alte cinci cluburi cu datorii mari”, recunoaște Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

FCSB refuză categoric propunerea

Primul club care a refuzat categoric propunerea de a disputa ultimele meciuri din acest sezon a fost FCSB, prin vocea patronului Gigi Becali.

Până la o posibilă mutare a fotbalului românesc în afara granițelor, Justin Ștefan transmite că pandemia de coronavirus poate aduce și o parte pozitivă în cadrul cluburilor profesioniste.

Cred că această criză poate fi salvatoare. Au fost acele negocieri contractuale, unele cluburi au scăpat de o presiune mare de pe umeri.

Trebuie să ajutăm clubul să plătească datoriile, nu trebuie să mai permitem cluburilor să aibă restanțe salariale către jucători și e nevoie să schimbăm tot ceea ce înseamnă strategia de comunicare la nivelul Ligii 1”, consideră secretarul general al LPF.

ADVERTISEMENT