Fotbal intern

Cum s-au calificat la Jocurile Olimpice Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Care sunt jucătorii de top ai adversarelor României

21.04.2021 | 14:43
Cum sau calificat la Jocurile Olimpice Honduras Coreea de Sud si Noua Zeelanda Care sunt jucatorii de top ai adversarelor Romaniei
ADVERTISEMENT

România și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, turneu care se va desfășura în această vară, în perioada 22 iulie – 7 august. A fost o tragere la sorți cu noroc pentru “tricolori”, care vor înfrunta Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Informațiile despre cele trei reprezentative sunt destul de puține, iar Mirel Rădoi și staff-ul său vor avea ceva de muncă pentru a studia adversarul. Primele două echipe din această grupă merg în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat cele trei adversare ale tricolorilor stabiliți la tragerea la sorți, modul în care acestea au reușit calificarea la Jocurile Olimpice. Este cu siguranță o grupă accesibilă, iar ratarea calificării în sferturi ar fi un dezastru.

Honduras a ajuns la Jocurile Olimpice după o super victorie cu SUA. Se bazează pe un jucător bun de Serie B, iar vedeta echipei e un atacant din MLS

Honduras a ajuns la Jocurile Olimpice după ce a disputat finala Turneului de Calificare CONCACAF, disputat în perioada 18-30 martie 2021. Selecționata olimpică, Honduras U23, este condusă de Miguel Falero, secundul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

În Turneul de Calificare CONCACAF, Honduras a câștigat la golaveraj o grupă în fața Canadei o grupă din care au mai făcut parte și El Salvador și Haiti. Competiția s-a disputat în Mexic, iar Hoduras a bătut Haiti cu 3-0, a remizat 1-1 cu El Salvador și 0-0 contra Canadei. În semifinale, selecționata condusă de Miguel Falero a reușit un rezultat foarte important, 2-1 cu SUA. Honduras a condus și în finala cu Mexic, dar s-a terminat 1-1 și s-a trecut la lovituri de departajare. Unde s-au impus mexicanii în cele din urmă.

Conform Transfermarkt.de, cel mai bine cotat jucător este Douglas Martinez, atacantul celor de la Salt Lake, în MLS. Este evaluat la 600.000 de euro, dar a fost lăsat pe banca de rezerve în multe meciuri de la Turneul de Calificare. Inclusiv în cel contra SUA, din semifinale.

ADVERTISEMENT

Un portar de 50.000 de euro a impresionat pentru Honduras la Turneul de Calificare CONCACAF

Un jucător esențial în echipă este fundașul central Denil Maldonado, cotat la 500.000 de euro. Este căpitanul echipei și titular incontestabil în defensivă. Va împlini luna viitoare 23 de ani și are deja cinci selecții și pentru prima reprezentativă. Are doar 1,79, deci unele probleme în jocul aerian. Este fotbalistul formației chiliene Everton, de prima ligă, dar în acest sezon a fost împrumutat în Mexic, la Pachuca.

Rigoberto Rivas, mijlocaș ofensiv, este unul dintre puținii fotbaliști de la Honduras U23 care joacă în Europa. Este chiar fotbalistul lui Inter Milano, care în ultimii doi ani l-a împrumutat la Reginna. Este titular incontestabil în Serie B, a adunat 23 de meciuri și a marcat patru goluri. Este cotat la 450.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Deși este cotat la doar 50.000 de euro, conform Transfermarkt.de, și joacă în campionatul intern din Honduras, la Olimpia, Alex Guity se anunță un adversar redutabil. Portarul celor de la Honduras U23 a avut evoluții senzaționale la Turneul de Calificare. În special în partidele cu SUA și Mexic, în care a avut intervenții de excepție. A fost declarat cel mai bun portar al turneului.

Noua Zeelandă, victorii la scor cu Samoa, Samoa Americană, Insulele Solomon și Fiji. Golgheterul echipei joacă în Africa de Sud

Noua Zeelandă a fost una dintre primele reprezentative calificate la Jocurile Olimpice, încă din octombrie 2019. A câștigat Turneul de Calificare pe zona Oceania, disputat în Fiji, în perioada 21 septembrie – 5 octombrie. A fost o simplă formalitate, cu victorii la scor. Cu Samoa (6-1), Samoa Americană (12-0), Insulele Solomon (4-2), în faza grupelor. În semifinale a fost 6-1 cu Fiji și 5-0 în finala cu Insulele Solomon.

Myer Bevan, fotbalistul celor de la Galaxy, în prima ligă din Africa de Sud, a fost golgheterul competiției. A marcat 12 goluri pentru Noua Zeelandă. În această lună va împlini 24 de ani și este cotat la 250.000 de euro. Are deja șase selecții pentru prima reprezentativă a Noii Zeelande. A și marcat de două ori

Cel mai bine cotat jucător de la Noua Zeelandă U23, Liberato Cacace, este fotbalistul celor de la Saint Truiden, în prima ligă din Belgia. Este evaluat la 900.000 de euro. În Europa mai joacă și atacantul Logan Rogerson, fotbalistul celor de la HJK Helsinki. A fost transferat de finlandezi în urmă cu doar o lună. Este cotat la 150.000 de euro.

Coreea de Sud s-a bazat exclusiv pe jucători din campionatul intern. A câștiat Turneul de Calificare disputat în Thailanda, după o finală cu Arabia Saudită

Coreea de Sud se anunță a fi principala rivală a “tricolorilor” pentru obținerea locului 1 în grupă. A obținut calificarea la Jocurile Olimpice în ianuarie 2020, după ce a câștigat AFC U23 Championship. Coreea de Sud U23 a obținut victorii pe linie în faza grupelor, cu Uzbekistan (2-1), Iran (2-1) și China (1-0). A fost 2-1 cu Iordania în sferturile de finală și 2-0 cu Australia în semifinale. Pentru ca în finală să dispună de Arabia Saudită, scor 1-0, în prelungiri, cu un gol marcat de Jeong Tae-wook, minutul 113.

Won Du-jae a fost declarat cel mai bun jucător al competiției care s-a disputat în Thailanda. Evoluează ca mijlocaș central pentru Ulsan Hiunday, în Coreea de Sud. Este cotat la un milion de euro și a debutat în finalul anului trdcut la prima reprezentativă a Coreei de Sud.

Bum-koun Song, portarul lui Joenbuk, tot în campionatul intern din Coreea de Sud, a fost declarat cel mai bun portar al competiției. Este cotat la 800.000 de euro. De altfel, la acel turneu din Thailanda, selecționata condusă de Hak bum-Kim s-a bazat exclusiv pe jucători din Coreea de Sud. La rândul său, selecționerul are mare experiență în campionatul intern.

ADVERTISEMENT