Așadar, rezultatul obținut de PNL în Bihor va oferi 5 mandate acestui partid. La Camera Deputaților, PNL Bihor a obținut 88.338 de voturi, iar la Senat 101.994. Astfel, PNL ar trebui să primească două mandate de senator (Ilie Bolojan și Gheorghe Bota), alături de trei mandate de deputat (Arina Moș, Dumitru Țiplea, Călin Gal).
Conform ebihoreanul.ro, în municipiul Oradea cei de la PNL au obținut 44.177 de voturi, mai exact 46,29% din voturile exprimare în reședința de județ. Al doilea partid în Oradea este UDMR, cu 17.074 de voturi (17,89%) pe buletinele pentru Senatul României și 17,271% (18,11%) pe cele pentru Camera Detapuților.
UDMR va prinde cu siguranță un mandat de senator prin redistribuire pentru Cseke Attila și două mandate de deputat pentru Szabo Odon și Biro Rozalia. Tot aici, în Bihor, candidații PSD au obținut 36.751 de voturi (13,29%) pentru Senatul României și 36.439 (11,37%) pentru Camera Deputaților.
Un mandat de senator ar putea fi obținut de către Aurel Mohan și două la Camera Deputaților de către Corina Ene și Ioan Mang. Dacă PNL a avut rezultate foarte bune în Bihor, nu același lucru se poate spune despre USR.
Așadar, după centralizarea voturilor, USR nu depășea 7% nici pentru Camera Deputaților, nici pentru Senat, deși Elena Lasconi primise 30.266 de voturi. La fel de prost sau și cei de la AUR, cei care au primit 30.137 de voturi (10,9%) la Senat și 31.389 la Camera Deputaților (10,66%) pe județ și puțin sub 10.000 de voturi în municipiu.
Așadar, cel care deschidea lista AUR, Mihail Neamțu, nu a fost sigur că va prinde un loc de deputat. În municipiul Oradea, rezultatele au fost deja centralizate, la fel ca în județ, astfel că mandatele rămase neocupate în urma alegerilor vor fi redistribuite partidelor care au reușit să facă pragul electoral, în funcție de coeficientul electoral.
Mai exact, în funcție de numărul de voturi valabil exprimate într-o circumscripție, care se împarte la numărul de mandate atribuite acelei circumscripții. Conform legii, alocarea mandatelor va avea loc în două etapă.
Prima etapă va consta în atribuirea mandatelor pe baza voturilor primite, după care se trece la redistribuire la nivel național. Aceasta se face în baza voturilor obținute de fiecare partid la nivel național, pentru a asigura reprezentarea proporțională.
Așadar, un partid care a avut 6% la alegeri nu va avea aceleași avantaje cu PSD, de exemplu, care a câștigat alegerile. Cel mai probabil partidele care se pot considera cu adevărat câștigătoare la aceste alegeri sunt PSD, AUR, PNL și, în mai mică măsură, USR.