News

Cum s-au înțeles Raed Arafat și Klaus Iohannis. Șeful DSU a reținut câteva detalii din spatele ușilor închise: ”Ne-a dus pe toţi la o masă”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, s-a referit sâmbătă la relația pe care a avut-o și o are cu președintele Klaus Iohannis.
05.11.2022 | 16:43
Cum sau inteles Raed Arafat si Klaus Iohannis Seful DSU a retinut cateva detalii din spatele usilor inchise Nea dus pe toti la o masa
Raed Arafat apreciază calitățile de lider pe care le are Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Șeful DSU a dezvăluit astfel că înainte de pandemia de Covid-19 nu avea o colaborare foarte strânsă cu președintele Klaus Iohannis. Totuși, situația s-a schimbat mult odată cu izbucnirea pandemiei provocate de noul coronavirus chinezesc.

Raed Arafat l-a lăudat pe Klaus Iohannis

Invitat în emisiunea ”Insider politic” (Prima TV), Raed Arafat a oferit câteva detalii despre rolul pe care l-a avut șeful statului în pandemia de Covid-19. Astfel, șeful DSU a precizat că liderul de la Palatul Cotroceni a știut cum să-i facă pe cei responsabili cu măsurile sanitare să ajungă la consens.

ADVERTISEMENT

”(…) Cu domnul preşedinte nu am absolut nicio problemă. Chiar am colaborat foarte bine. (…) Dar de când am lucrat pe pandemie, pot să vă spun: colaborarea a fost una excelentă.

 Și, părerea mea, pe perioada stării de urgenţă, dânsul ne-a dus pe toţi la o masă unde am luat decizii foarte corecte în perioada respectivă. Îmi aduc aminte de momentele când am avut şedinţe, nu erau secrete.

ADVERTISEMENT

Dânsul ieşea cu declaraţii după. Aceste discuţii la care erau invitaţi experţi şi miniştri întotdeuna au avut un impact pozitiv pe partea de coordonare şi fiecare ştia, după asta, pe unde merge”, a declarat Raed Arafat conform news.ro.

Ce s-a întâmplat între ei după starea de urgență

Mai departe, Arafat a rememorat că se ajungea rapid la concluzii și a subliniat importanța consultărilor din perioada de vârf a pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Totodată, șeful DSU a precizat că și după starea de urgență, relația dintre el și Klaus Iohannis a rămas la aceeași parametri. Altfel, amintim că președintele Klaus Iohannis a fost menționat recent într-o carte pentru copii editată la Sibiu.

La un moment dat, șeful statului a fost inclus printre ”derutații sași ardeleni”. În prim-plan apare o carte publicată la Sibiu de reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o carte de ghicitori și puzzle-uri pentru copii. Așa s-a precizat, deja, unul dintre protagoniști este chiar Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT