Fotbal intern

Cum s-au mișcat elevii lui Vintilă la meciul de Cupă U Cluj – FCSB. 3-4-3, special pentru revenirea solidă a lui Dragoș Nedelcu. ANALIZĂ FANATIK

29.10.2019 | 23:55
Cum sau miscat elevii lui Vintila la meciul de Cupa U Cluj  FCSB 343 special pentru revenirea solida a lui Dragos Nedelcu ANALIZA FANATIK
ADVERTISEMENT

FCSB a trecut mai departe în Cupa României, după victoria din optimile de finală, cu U Cluj, pe Cluj Arena. Meciul a marcat revenirea după trei luni, așa cum a anunțat FANATIK, a lui Dragoș Nedelcu. Iar prezența printre titulari a șesarului l-a făcut pe Vintilă să ceară echipei să construiască în 3-4-3 pentru ca Nedelcu să se simtă exact cum o făcea când juca la Viitorul și l-a remarcat Gigi Becali. Și cine decât Vintilă, care era și el acolo la Viitorul atunci, putea să-i construiască lui Nedelcu acest confort în care dă un randament crescut.

U Cluj – FCSB, 3-4-3 pentru revenirea solidă a lui Dragoș Nedelcu

Pe hârtie FCSB a stat în 4-3-3, sistemul deja clasic pentru acest sezon, Vintilă apelând la jucători care nu au jucat în meciul de campionat cu Hermannstadt sau au evoluat mai puțin. Singurul care a fost integralist și la Târgu Mureș și a fost titular și cu U a fost Iulian Cristea, pentru că FCSB nu are destui stoperi de meserie.

ADVERTISEMENT

Pe faza de construcție a oaspeților, Dragoș Nedelcu a coborât între cei doi stoperi, Cristea și Planic, ultimul revenit după suspendare. Nedelcu a jucat exact ce juca și la Viitorul, acțiunea de atac a echipei sale plecând aproape tot timpul de la el, cu pasă în centru la Tănase sau în dreapta la Moruțan, sau în stânga la Vână. Nedelcu pare că și-a regăsit reperele și a avut o prestație sigură. Lucrurile s-au complicat puțin pentru FCSB în primele 15 minute ale reprizei secunde, când U a revenit mai convingătoare de la cabine.

Andrei Vlad, promisiunea care poate deveni certitudine, a avut parade excepționale. Inclusiv în minutul 90+1!

În ordinea inversă a numerelor de pe tricou, pentru că Andrei Vlad are pe spate ultimul număr cu două cifre, portarul celor de la FCSB a avut o prestație mult peste medie. A fost omul meciului. Deși a început cu o gafă în minutul 3 la pasa înapoi a lui Planic, Vlad a avut parade excepționale, două dintre ele în același minut 17, ultima în prelungiri. Dacă i se va da încredere, poate deveni certitudinea îndelung așteptată.

ADVERTISEMENT

Clasicul cuplu de fundași centrali, Cristea – Planic, a avut câteva momente în care a scârțâit, dar per total a rezolvat încă o partidă fără gol primit pentru FCSB. Manea a evoluat în nota din ultimul timp, crispat și parcă decis să nu greșească nimic, dar nici să nu iasă cu ceva bun în evidență. Soiledis e atent în tot ceea ce face, dar are un minus față de titularul de drept al postului de fundaș stânga Panțîru, viteza și intrările în centru.

Încă o revenire: Dennis Man, omul cu masca și cu ruperile de ritm

Mijlocul celor de la FCSB a măcinat de multe ori în gol în fața unui adversar mai mult pasiune decât valoare. Vână a jucat exact, dar doar 45 de minute ca și la Târgu Mureș, Moruțan a vrut mult să iasă în evidență, dar a reușit-o în special după pauză. Florin Tănase a fost același căpitan dispus la efort maxim, dar i-a lipsit golul pe care l-a ratat și de la 11 pași.

ADVERTISEMENT

E posibil ca Tsomou să fii jucat ultimele minute la FCSB, fiind schimbat la pauză. Hora trăiește din super-execuția de la golul care a dus echipa în sferturi, dar pare că momentan nu are cum să-i ia fața „Bizonului”. O altă revenire am bifat după pauză, când omul cu masca, Dennis Man, a fost și omul ruperilor de ritm. Acestea au făcut mult bine echipei, dar nu au mișcat tabela. Man a luat-o încet, are de recuperat. Ușor obosit Florinel Coman după meciul excelent făcut cu Sibiul, iar ultima schimbare, intrarea lui Moutinho, este încă un semn că Salomao e caz clasat de Gigi Becali. Măcar la Cluj nu a mai fost umilit!