Fotbal intern

Cum s-a caracterizat fundaşul dorit de Steaua: “Puţine calităţi tehnice!”

Bogdan Ţîru, fundaşul formaţiei FC Viitorul, se află pe lista de transferuri a lui Gigi Becali. Finanţatorul Stelei a anunţat de mai multe ori că a discutat cu Gică Hagi despre fotbalistul...
02.12.2016 | 16:33
Cum sa caracterizat fundasul dorit de Steaua Putine calitati tehnice

Bogdan Ţîru, fundaşul formaţiei FC Viitorul, se află pe lista de transferuri a lui Gigi Becali. Finanţatorul Stelei a anunţat de mai multe ori că a discutat cu Gică Hagi despre fotbalistul în vîrstă de 22 de ani.

Internaţionalul român a vorbit despre calităţile şi defectele sale şi susţine că cel mai bine stă la “jocul aerian”.

“Aş spune că este un jucător cu puţine calităţi tehnice, un jucător care compensează lipsa de talent cu foarte multă muncă. Un jucător căruia îi place lupta în teren, în sensul bun al cuvîntului şi pe care se poate baza orice antrenor. Un jucător cărui calitate principală este jocul aerian”, a spus Ţîru, conform revistei LPF.

Totodată, Ţîru a dezvăluit că Denis Alibec este cel mai bun atacant pe care l-a întîlnit în campionat. “Cu Alibec îmi este mereu greu. Este imprevizibil, e puternic şi tehnic. Trebuie să stai mereu în priză, trebuie să nu îi dai spaţiu şi trebuie să te concentrezi pentru a rezista la jocul lui. E cel mai bun din ţară.”

De partea cealaltă, fundaşul l-a descris şi pe Gică Hagi, antrenorul şi finanţatorul Viitorului. “Domnul Hagi este cel mai bun motivator pe care l-am întîlnit. Îşi doreşte tot ce este mai bun pentru noi. Îmi spune mereu să îmi stabilesc obiectivele, să nu mă complac, să dau întotdeauna sută la sută pe teren. Nu-i plac deloc jumătăţile de măsură”, a spus Ţîru.

Ţîru a dezvăluit cum a ajuns să aibă primul contact cu fotbalul. “Eram la ora de sport, în clasa a 4-a. A venit un antrenor de la un club privat din Constanţa şi a întrebat cine vrea să facă fotbal în mod organizat. Am ridicat mîna şi uite aşa a început aventura mea în fotbal. Tata a fost cel care m-a dus la primul antrenament. În perioada aceea am mai trecut pe la cluburi mai mici din Constanţa, pe la Metalul şi Elpis.

Cînd s-a înfiinţat Academia, antrenorul meu de la Elpis, Doru Carali, m-a luat cu el. Am stat şase luni în perioada de probă, apoi, la 16 ani, am semnat primul meu contract, semiprofesionist. Cîştigam 200 de euro. Îmi amintesc şi acum prima întîlnire cu domnul Hagi, pe care îl văzusem pînă atunci doar la televizor”, a mai adăugat Ţîru.