Life

Cum să ai cea mai bună conexiune la routerul Wi-Fi. ”Regula celor 30 de centimetri” pe care puțini o știu

Vrei să ai cea mai bună conexiune la routerul Wi-Fi? Experții spun că ”regula celor 30 de centimetri” este esențială în acest sens.
10.10.2023 | 12:23
Cum sa ai cea mai buna conexiune la routerul WiFi Regula celor 30 de centimetri pe care putini o stiu
Cum să ai cea mai puternică conexiune la routerul Wi-Fi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Toată lumea își dorește să aibă o conexiune la routerul Wi-Fi rapidă, dar și puternică. Sunt anumite lucruri pe care este bine însă să le cunoaștem. Iar unul dintre ele este chiar ”regula celor 30 de centimetri”.

Cum să ai cea mai puternică conexiune la routerul Wi-Fi

Când stăm acasă, o mulțime de dispozitive ajung să fie conectate la routerul Wi-Fi. Pot exista și momente în care semnalul la internet devine slab, iar în cele mai rele cazuri poate cădea de tot.

ADVERTISEMENT

Cum rezolvăm această problemă și cum să avem cea mai puternică conexiune la routerul Wi-Fi? Experții vin cu un sfat extrem de util care ne poate fi de mare ajutor. Potrivit acestora, televizorul, telefonul, difuzoarele și chiar și frigiderul inteligent se vor ”lupta” pentru internet când sunt pornite.

Iar dispozitivele cele mai apropiate de routerul Wi-Fi vor absorbi cel mai mult semnal. Tocmai din acest motiv, “regula celor 30 de centimetri” este esențială pentru creșterea vitezei de internet pentru toate dispozitivele.

ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, regula de 30 de centimetri

Ce înseamnă această regulă și ce implică ea? Aman Bhatti, director de propuneri la Sky Broadband, le-a spus celor de la The Sun care este secretul. Se pare că routerul Wi-Fi trebuie așezat atent.

“Pentru cea mai bună performanță Wi-Fi, încercați să păstrați hub-ul la o distanță de 30 cm sau mai mult față de alte aparate electronice, cum ar fi difuzoarele, stația de bază a unui telefon fără fir, televizoarele etc.“, a spus el.

ADVERTISEMENT

În acest fel, routerul poate împinge o undă egală de semnal de internet către toate dispozitivele din apropiere. Aceeași regulă poate fi aplicată și în cazul amplificatoarelor sau extensoarelor Wi-Fi instalate în jurul casei, a mai adăugat acesta.

Totodată, el a subliniat faptul că “regula celor 30 cm” este deosebit de importantă în preajma sărbătorilor. Orice decor, deși pare inofensiv, poate afecta viteza la internet mai mult decât am fi crezut.

ADVERTISEMENT

“Acesta este un lucru la care trebuie să vă gândiți în special în perioada Crăciunului, când adăugarea de decoruri festive, cum ar fi bradul de Crăciun, poate acționa ca un obstacol suplimentar!”, a mai adăugat acesta.

Decorațiunile festive moderne, cum ar fi luminile inteligente, pot consuma semnalul de internet. În plus, atunci când sunt mai multe persoane în jurul casei, există de obicei mai multe smartphone-uri care concurează pentru semnalul de internet.

Totodată, pentru a evita astfel de neplăceri când vine vorba de routerul Wi-Fi, este important ca acesta să nu fie așezat la mai puțin de 30 cm de mobilier înalt sau lat, a mai adăugat expertul.

ADVERTISEMENT