Life

Cum să ai grijă de mușcatele tale toamna asta. Ce spun specialiștii în grădinărit

Cum se îngrijesc mușcatele în sezonul rece. Sfaturi prețioase de la grădinari legat de curățare, temperatură și alte aspecte.
14.09.2022 | 23:45
Cum sa ai grija de muscatele tale toamna asta Ce spun specialistii in gradinarit
Cum se îngrijesc mușcatele în sezonul rece. Sfaturi prețioase de la grădinari. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum să ai grijă de mușcatele tale toamna asta. Ce spun specialiștii în grădinărit atunci când se schimbă sezonul și plantele au nevoie de o îngrijire specială pentru a trece cu bine peste frig și temperaturi scăzute.

Cum se îngrijesc mușcatele în sezonul rece. Sfaturi prețioase de la grădinari

Mușcatele înfloresc în toate sezoanele dacă sunt îngrijite cum trebuie și sunt ferite de temperaturile scăzute. Ține cont de sfaturile pe care le au grădinarii și te vei bucura de mireasma lor o perioadă foarte lungă.

ADVERTISEMENT

Primul sfat care vine din partea specialiștilor în domeniu este renunțarea la îngrășământ în momentul în care florile urmează să intre în repaus. E bine să tăiați în sezonul rece lăstarii mușcatelor care stau în ghiveci.

De asemenea, florile și frunzele uscate se curăță pentru o mai bună aerare. Pentru acest lucru se poate folosi și un bețișor care să păstreze planta dreaptă. Mare atenție să nu răniți rădăcinile acesteia pentru că va muri!

ADVERTISEMENT

Totodată, florile nu se mai udă la fel de des ca în sezonul estival pentru că acest lucru poate duce la putrezire. Mușcatele se bagă în casă atunci când temperaturile de afară scad sub 5 grade Celsius.

Sfaturi utile pentru iubitorii de mușcate

Mutarea planetelor se face în ghivece spațioase sau în jardiniere prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei. De asemenea, dacă vreți să cumpărați din magazin aveți grijă să alegeți flori sănătoase, cu frunze verzi și care nu au urmă de boală.

ADVERTISEMENT

Pentru interior sunt indicate mușcatele pitice, pentru balcon cele curgătoare, iar pentru grădină cele înalte, care pot atinge chiar și 80-100 cm.

Mușcatele cresc cel mai bine în pământul din curte sau într-un amestec îmbogățit cu turbă și nisip. De asemenea, e bine ca primăvara să se schimbe pământul măcar la nivelul stratului de la suprafața ghiveciului.

ADVERTISEMENT

Această plantă florală, denumită științific Pelargonium, include aproximativ 200 de specii și este originară din Africa de Sud. Este rustică, decorativă și foarte colorată.

ADVERTISEMENT
Tags: