News

Cum să ai parte de fericire în viață. Zece sfaturi de la părintele Constantin Necula

Cum să fii mulțumit pe pământ. Constantin Necula are 10 îndemnuri prețioase pentru creștini ortodocși. Ce spune preotul.
01.05.2023 | 10:35
Cum sa ai parte de fericire in viata Zece sfaturi de la parintele Constantin Necula
Cum să fii mulțumit pe pământ. Constantin Necula are 10 îndemnuri prețioase pentru creștini ortodocși. Ce spune preotul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Cum să ai parte de fericire în viață. Zece sfaturi de la cunoscutul profesor universitar de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Care sunt aspectele la care trebuie să fie atenți oamenii în timpul existenței lor.

Cum să fii mulțumit pe pământ. Constantin Necula are 10 îndemnuri prețioase pentru creștini ortodocși. Ce spune preotul

Constantin Necula are 10 îndemnuri prețioase pentru creștinii ortodocși pe care îi învață cum să fie mulțumiți pe acest pământ. Preotul ne spune prin această pildă că e foarte importantă credința oamenilor.

ADVERTISEMENT

Primul sfat al părintelui este să nu-i tragem pe ceilalți spre religie pentru că aceștia au nevoie să înțeleagă și să primească explicații. E musai să fim oameni pentru că nu suntem sfinți. Al doilea sfat este să le spunem celorlalți cât de importantă este credința.

E foarte important să nu ne batem „cu cărămida pe piept pentru asta”. De asemenea, nu trebuie să transformăm Biblia în „aparat de decapitare” pentru ceilalți. Trebuie să le oferim acestora șansa de a vedea ce este Biblia, nu ceea ce interpretează cineva din ea.

ADVERTISEMENT

„Când aveți senzația că v-ați îndepărtat de Dumnezeu, e simplu: mergeți după Hristos! Făceți-I cu mâna și El o să vă vadă! De fiecare dată, Hristos este acolo! Nu ați remarcat că în toate icoanele ortodoxe Hristos este doar cu fața la noi?

Nu renunțați la a avea emoții atunci când aveți ceva de făcut, ci transferați emoția în a face bine ceea ce aveți de făcut. Învățați să înțelegeți că e important să vă trăiți viețile. Înfruntați emoțiile și Hristos nu va sta cu spatele la voi niciodată!

ADVERTISEMENT

Viața noastră e făcută să biruim! Îmbunați-vă inima, înmuiați-o, ca în ea să poată locui Hristos! Un creștin plictisit e un creștin ratat. Fiți mai apropiați de lucrurile cu adevărat importante!

Când vă plictisește ceva, schimbați direcția de dezvoltare!”, a declarat părintele Constantin Necula în urmă cu ceva vreme, notează redactia.ro. Preotul susține că e foarte important să ne trăim propriile vieți.

ADVERTISEMENT

Constantin Necula, despre fericirea oamenilor

Constantin Necula este de părere că fericirea oamenilor depinde numai de ei. Părintele este întrebat frecvent dacă este bucuros și mulțumit și de fiecare dată răspunde că este creștin și că poate fi numai fericit.

Mai mult decât atât, preotul îi îndeamnă pe oameni să își trăiască viețile și să se folosească de emoții pentru a face lucruri constructive. Duhovnicul susține că în felul acesta Iisus Hristos nu va sta cu spatele la omenire.

ADVERTISEMENT
Tags: