Doctorul, supranumit nutriționistul vedetelor, a dezvăluit cum să ai un abdomen plat până la finalul anului. Sfaturile pe care le are medicul Mihaela Bilic sunt simple și la îndemâna tuturor celor care vor să aibă o siluetă de invidiat.
Mihaela Bilic are de fiecare dată recomandări pentru a ne menține în formă maximă. De această dată doctorul are câteva trucuri pentru persoanele care visează la un abdomen plat, într-un timp destul de scurt.
În acest sens medicul spune că dieta FODMAP este cea mai bună. Denumirea regimului este un acronim care vine de la oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili, care propune o alimentație în care este redus la maxim consumul zaharurilor.
În felul acesta oamenii pot scăpa de disconfortul intestinal, cum ar fi balonarea, tulburările digestive sau durerile abdominale. În acest regim alimentar nu sunt ideale alimentele ușor fermentabile, cu conținut crescut de FODMAP.
Printre acestea se numără legumele, precum anghinare, mazăre, sparanghel, broccoli, conopidă, ceapă, praz, ciuperci. Mihaela Bilic transmite că fructele bogate în fructoză și polioli sunt cele uscate, merele, smochinele, cireșele, mango, piersicile, perele și prunele.
De asemenea, printre produsele lactate, cele care conțin multă lactoză, se află laptele de oaie, capră și vacă, brânza proaspătă și iaurturile. Doctorul îl sfătuiește pe cei care vor să fie în formă maximă până la finalul anului să nu mănânce năut, fasole albă și roșie și linte.
Mai mult decât atât, fisticul și nuca de la Caju nu trebuie trecute cu vederea. Dintre cereale, toate produsele pe bază de grâu, secară și orz, este de părere Mihaela Bilic, într-o postare de pe rețelele de socializare.
În altă ordine de idei, Mihaela Bilic susține că sunt destule alimente sărace în FODMAP, numite chiar alimente anti-balonare. Legumele ce trebuie consumate sunt morcovul, castravetele, fasolea verde, ridichea, spanacul, dovlecelul, varza, salata și roșiile.
„Fructe: portocale, clementine, mandarine, kiwi, grepfrut, struguri, banane, căpșuni, zmeură, pepene, ananas, toate brânzeturile și cașcavalurile, plus laptele fără lactoză.
Dintre cereale, produsele pe bază de orez, ovăz și quinoa.
La capitolul dulciuri se poate folosi siropul de arțar și ciocolata neagră. Nucile și alunele sunt permise, la fel și toate alimentele proteice: ouă, carne albă și roșie, pește, fructe de mare.
Oricine suferă de tulburări digestive și disconfort abdominal poate să apeleze la această dietă și să reducă cantitatea de FODMAP din alimentație.
Se începe cu eliminarea lor completă timp de 6-10 săptămâni, apoi se reintroduc treptat unul câte unul, ca să fie descoperit care dintre FODMAP este vinovat de apariția problemelor digestive”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.