Life

Cum să ai un câine fericit. 5 metode prezentate de specialiști pe care orice stăpân trebuie să le cunoască

Cum poți să ai un câine fericit. Cele 5 metode prezentate de specialiști. Orice stăpân trebuie să cunoască aceste detalii.
11.06.2024 | 00:19
Cum sa ai un caine fericit 5 metode prezentate de specialisti pe care orice stapan trebuie sa le cunoasca
Cum să-ți faci câinele fericit. Sursa foto: Unsplash/Myfanwy Owen
ADVERTISEMENT

Cum poți avea un câine fericit. Specialiștii au enumerat 5 metode pe care orice stăpân trebuie să le cunoască. În acest fel, șansele ca patrupedul tău să aibă probleme sunt foarte mici.

Cum să ai un câine fericit. Specialiștii au prezentat 5 metode

Câinii sunt animalele de companie cele mai populare în lume. Se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului și este foarte atașat de stăpân, care trebuie să aibă grijă ca patrupedul să fie sănătos, dar și fericit.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca patrupedul tău să evite problemele și să fie fericit cât mai mult timp, e necesar să-l duci regulat la medicul veterinar pentru controale de rutină.

Cel mai important lucru în cazul câinilor, dar și al altor animale, este sănătatea. Un câine care nu este sănătos poate să dezvolte probleme de comportament, deoarece nu va beneficia atât de mult de dresaj sau exerciții.

ADVERTISEMENT

Atunci când decizi să ai un câine, asigură-te că îi faci toate vaccinurile la medicul veterinar. Sunt unele vaccinuri care se fac anual pentru ca patrupedul să evite afecțiunile grave.

În plus, câinele are nevoie de un stil de viață sănătos. O dietă echilibrată, exercițiile regulate și îngrijirea adecvată sunt lucruri de care orice stăpân trebuie să țină cont. Totodată, este important să cunoști semnele de bază pentru a ști dacă animalul tău suferă de o afecțiune.

ADVERTISEMENT

Sunt unele simptome care pot semnala probleme serioase, precum scărpinatul, care indică probleme ale pielii, vărsăturile, ce pot indica probleme digestive, dar și urinatul prin casă, care te pot trimite cu gândul la anumite infecții ale tractului urinar.

Socializarea este un alt lucru important pentru un câine. Acesta poate fi învățat să accepte oameni noi, dar și animale sau chiar locuri. Spre deosebire de pisici, câinii sunt foarte sociabili, iar stăpânii îi pot lua cu ei în anumite locuri.

ADVERTISEMENT

Dacă îți vizitezi rudele sau prietenii, poți lua patrupedul cu tine. O idee bună este și să inviți la tine alți prieteni care au câini, pentru ca aceștia să socializeze mai mult.

Unii câini adulți au nevoie să socializeze mai mult, chiar dacă au fost adoptați recent. De altfel, câinii pot fi lăsați de stăpâni și în prezența copiilor, notează animax.ro.

Dresajul, un aspect important în viața câinelui

Un alt lucru esențial pentru ca patrupedul să fie fericit și sănătos psihic este dresajul. Câinele tău trebuie să aibă un antrenament de bază și trebuie să-l înveți cu anumite comenzi.

Pentru ca rezultatele să fie vizibile, iar câinele tău să adopte un comportament sănătos, e bine să începi cât mai devreme. Este bine ca animalul să știe că trebuie să-l scoți afară pentru a-și face nevoile, deoarece învață autocontrolul în acest fel.

Dacă patrupedul execută corect comenzile, atunci poate primi o mică recompensă. Comenzile de bază, cum ar fi “șezi”, “stai”, “întinde-te”, “vino” sau “rostogolește-te” sunt cele de bază pentru a dresa un câine.

După ce reușește să le învețe, mai poți adăuga și altele, precum “dă lăbuța”, care îi vor distra mai ales pe stăpâni. Cu răbdare și practică, câinele tău va deveni un animal foarte ascultător.

Deșii câini sunt animale foarte inteligente, comportamentul lor nu trebuie interpretat ca fiind unul specific uman. Pentru a rezolva problemele de comportament ale câinilor, trebuie să găsești cauza și abia apoi să cauți o soluție.

Poți încerca să acorzi atenție limbajului corpului pentru a identifica problema. Problemele comportamentale nu trebuie ignorate dacă vrei ca patrupedul tău să se dezvolte corespunzător.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Surpriză la a doua apariţie a lui Babasha la concertul Coldplay. Reacţia publicului...
Surpriză la a doua apariţie a lui Babasha la concertul Coldplay. Reacţia publicului după ce a terminat de cântat o manea
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”