News

Cum să cauți cât mai rapid nota obținută la Evaluarea Națională 2019. Ce trebuie să faci pe edu.ro

25.06.2019 | 10:45
Cum sa cauti cat mai rapid nota obtinuta la Evaluarea Nationala 2019 Ce trebuie sa faci pe eduro
Edu.ro publică rezultatele la Evaluarea Națională 2019. Iată cum cautți nota pe site

Edu.ro va publica în scurt timp rezultatele de la Evaluarea Națională 2019. FANATIK.RO vă prezintă în timp real ce note au obținut elevii la examenul de capacitate. Candidații care vor să afle cât mai repede ce note au obținut la cele două probe ale examenului pot intra pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale.

Cum cauți pe edu.ro notele de la Evaluarea Națională

Rezultatele la Evaluare Națională 2019 se afișează azi pe site-ul Ministerului Educației Naționale, edu.ro. Elevii care doresc să afle cât mai repede notele obținute la cele două probe ale examenului de capacitate trebuie să intre pe site-ul oficial al MEN, la secțiunea evaluare sau mai simplu evaluare.edu.ro. 

Notele de la capacitate se afișează pe edu.ro și la avizierul școlii
Cum cauți nota rapid pe edu.ro la examenul de Evaluare Națională
Sursa foto. captură edu.ro

Ulterior va apărea o hartă și candidatul va alege județul din care face parte. Imediat după selectarea județului voi apărea două categorii. Poți alege să vezi rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 în funcție de școală sau după nume.

Se va selecta județul în care s-a susținut examenul de capacitate

Poți să cauți direct numele și prenumele elevului, selectând prima oară județul în care candidatul a susținul Evaluarea Națională 2019, pentru un rezultat cât mai rapid.

Tabelul cu lista candidaților care au susținut examenul de capacitate va conține numele și prenumele candidatului, școala de proveniență, nota obținută la proba scrisă de limba și literatura română, nota obținută la matematică și media generală de la Evaluarea Națională. Elevii care au susținut proba scrisă la limba maternă vor afla nota obținută la această materie din același tabel.

Cât a primit după contestații o elevă notată inițial cu 3,65

După ce s-au afișat rezultatele la Evaluarea națională 2017, o elevă din București a obținut nota 10 la proba scrisă la limba și literatura română și 3,65 la matematică. Eleva a depuns cerere de contestație, iar după rezolvarea lucrării de către comisia Municipiului punctajul s-a schimbat în nota 10. Și la examenul de bacalaureat a avut loc o asemenea situație. Un elev de liceu din Iași a obținut la istorie nota 3, 70. În urma reevaluării lucrării nota finală a fost 10.

„Era inadmisibil să iau 3,70 când tot anul am luat de la 9,50 în sus. Şi apoi am primit rezultatele, din nou surpriză, de la 3.70 la 10. (…) Eu cred că a fost vorba de neatenţie sau poate nu au citit, dar totuşi am scris opt pagini, adică doamna profesoară mi-a spus că la 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. La 8 pagini era clar că nu era nicio şansă să iau o notă aşa mică”, a afirmat elevul din Iași.