Dacă curățarea ardeiului copt îți dă de furcă, atunci trebuie să cunoști aceste trucuri care îți pot face viața mai ușoară.
Dacă vrei să cunoști cea mai simplă metodă pentru ardeii tăi în urma căreia să nu rămână nicio pieliță, atunci citește în continuare.
Totul începe cu alegerea ardeilor potriviți care trebuie copți, pentru că nu orice capia, gras sau gogoșar se potrivește acestei misiuni și să ajungă în salata ta de ardei.
Astfel, trebuie să te uiți ca ardeii pe care îi alegi să fie proaspeți, să nu aibă anumite pete pe ei și să aibă o pulpă groasă.
În ceea ce privește ardeii capia și ardeii gras, aceștia trebuie aleși astfel încât să fie cât mai drepți, pentru că în caz contrar, nici nu o să vor coace uniform, iar nouă ne va fi extrem de greu să putem să îi decojim frumos.
De asemenea, pentru a decoji frumos ardeii vei avea nevoie de mai multe instrumente, cum ar fi o tavă de metal.
Pune pe listă și uleiul de măsline pentru că ele scoate fie de un mare folos. Foarte util îți va fi un cuțit ascuțit, dar poți să cureți ardeii și cu mâna direct.
Un truc pe care îl poți folosi ca ardeii din rețetele tale să se decojească ușor este ca atunci când îi pui la copt să îi ungi foarte bine cu ulei de măsline pentru că se vor cu așa coaja se va îndepărta cu ușurință.
Dar ține minte că acest truc funcționează doar pentru ardei copți în cuptor. Pentru ardeii copți direct pe plită sau pe aragaz, ai nevoie de un ingredient mult mai banal, care te poate scuti de mult efort.
De asemenea, poți folosi pentru a decoji ardeii și sarea. Ne folosim de o tavă de metal pe care să punem ardeii copți și presărăm pe fiecare dintre ei sare din abundență.
După aceea, ardeii trebuie acoperiți cu un prosop curat de bucătărie și lăsați acolo timp de 20 de minute. Apoi decojirea va fi un proces extrem de simplu.