Life

Cum să cureți cada de la baie rapid și eficient. Secretul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Există mai multe trucuri pe care trebuie să le știți dacă vrei să cureți cada de la baie rapid, eficient și fără prea mult efort. Vă prezentăm mai jos câteva secrete.
22.11.2021 | 23:05
Cum sa cureti cada de la baie rapid si eficient Secretul pe care trebuie sal stie toate gospodinele
Cum curățam cada fără prea mult efort. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Nu este foarte greu să faceți curățenie în baie. Totuși, există câteva trucuri care vă pot ajuta enorm.

Cada din baie este unul dintre obiectele sanitare care le dă mari bătăi de cap gospodinelor.

Citiți mai jos câteva metode pentru a curăța cadă fără prea mult efort.

Cum să cureți cada de la baie rapid și eficient. Secretul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Există o mulțime de soluții și detergenți care vă ajută să curățați obiectele sanitare. Înainte de a le folosi încercați câteva trucuri care nu vor da greș.

ADVERTISEMENT

Substanțele pe care le folosiți trebuie alese în funcție de tipul de cadă pe care îl aveți. Pentru o cadă de fontă nu se folosesc substanțe acide. Pentru o cadă din acrilic nu utilizați bureți abrazivi.  Dacă aveți o cadă din porțelan nu folosiți oțetul.

În cazul în care vreți să aveți o cadă strălucitoare folosiți bicarbonatul de sodiu combinat cu oțet sau lămâie. Veți îndepărta imediat petele. Se știe că bicarbonatul de sodiu este folosit foarte des în gospodărie atunci când vine vorba despre curățenie.

ADVERTISEMENT

Cum se îndepărtează petele și murdăria

Amestecați două linguri de bicarbonat cu oțet sau apă oxigenată. Se formează o pastă care se întinde pe suprafețele cu pete. Se poate folosi și o perie. Amestecul se lasă să acționeze o oră, apoi se clătește cu apă.

Puteți folosi și oțetul. Se umple cada cu apă și se pun 4-6 linguri de bicarbonat de sodiu și trei litri de oțet. Substanța trebuie să acționeze câteva ore. Apoi, frecați cu puțin șampon și clătiți.

ADVERTISEMENT

Dacă aveți o cadă de fontă se poate folosi oțet și sare grunjoasă. Se moaie o perie în oțet fierbinte și apoi se aplică cu aceasta sarea. După ce lăsați amestecul să acționeze, clătiți cu apă caldă.

În cazul în care aveți o cadă de acril se curăță foarte bine cu suc de lămâie. Într-o cană se amestecă sucul de la o lămâie, apă și puțin detergent de vase. Cu o cârpă moale aplicați amestecul peste petele din cadă și frecați ușor.

ADVERTISEMENT

Se clătește după aproximativ o oră. Este indicat să spălați cada cu acest amestec în fiecare săptămână.

ADVERTISEMENT