Life

Cum să cureți corect un calorifer. Câțiva pași sunt obligatorii

Cum să cureți un calorifer în mod corect. Iată câteva soluții și care trebuie aplicate ca la carte, astfel încât să nu produci efecte negative.
24.11.2022 | 10:44
Cum sa cureti corect un calorifer Cativa pasi sunt obligatorii
Modalități de curățare a unui calorifer. Sursa foto: captură youtube
ADVERTISEMENT

Curățarea caloriferelor este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Murdăria și praful depuse pe acest obiect dintr-o casă pot duce la apariția unor bacterii extrem de nocive.

Modalități de curățare a caloriferului. Totul este foarte simplu și rapid

Sunt persoane care nu au curățat niciodată un calorifer per total, fie că nu au știut că se poate face acest lucru sau fie pentru că nu au știut cum.

ADVERTISEMENT

Curățarea caloriferului nu este, însă, atât de complicată pe cât pare. Un prim pas este să oprești centrala sau căldura, în funcție de tipul de căldură al locuinței tale, dacă totul se întâmplă pe timp de sezon friguros, scrie cumsa.ro

Ulterior, poți apela la un aspirator, care în câteva minute va absoarbe toată murdăria. Poți folosi acest obiect casnic și dacă modelul de calorifer îți permite să desfaci acea mască a caloriferului.

ADVERTISEMENT

Cei care nu dispuneți de un aspirator, puteți folosi o perie pentru sticle, după care o cârpă umezită. În acest fel, te asiguri că ai lăsat totul impecabil în urma ta.

Cum sigur praful și restul murdăriei s-au depus și sub calorifer, nu uita să cureți și acest spațiu. Odată respectați acești pași, vei vedea cum aerul din casă va deveni mai respirabil, dar și că se produce mai multă căldură.

ADVERTISEMENT

Cum ne afectează aerul toxic din casă. Putem dezvolta boli severe

Aerul din casă poate fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, de aceea este important să aerisim tot timpul locuința și să păstrăm curățenia, inclusiv să îndepărtăm praful.

Potrivit specialiștilor, aerul poluat din interior ne poate crea boli precum: astm, bronșită, sinuzită, sângerări nazale. Totodată, putem avea reacții alergice, ochii iritați, tuse seacă și senzație continuă de sete.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la nivelul pielii pot apărea complicații de tipul: eczeme, iritații, mâncărimi, micro crăpături la coate, genunchi sau la tălpi.

ADVERTISEMENT
Tags: