Dacă vrei să știi cum să cureți geaca de iarnă acasă, fără să mai dai o avere la curățătorii, dar ți-e teamă ca se va strica, urmează aceste trucuri. E mai ușor decât ți-ai fi închipuit.
Temperaturile din termometru demonstrează că iarna este pe cale să-și intre în drepturi. De aceea, tot mai multe persoane își pregătesc garderoba pentru sezonul rece. Și dacă ai observat că geaca trebuie curățată, nu te grăbi către curățătorie.
Dacă urmezi câțiva pași simpli, dar esențiali, vei reuși cu siguranță. Astfel, înainte de a începe să-ți cureți geaca de iarnă, consultă eticheta produsului. De aici, vei afla informații importante despre programul de spălare, temperatura potrivită, precum și detergenții și balsamurile ce pot fi utilizate.
După aceea, închide fermoarele, nasturii și scoate toate accesoriile detașabile. Întoarce geaca pe dos și pune-o în cuva mașinii de spălat. Important pentru menținerea texturii și culorii gecii este să folosești un detergent lichid destinat materialelor delicate.
Acesta se va clăti mult mai ușor decât cel pudră și, astfel, există mai puține riscuri să rămână urme. De asemenea, evită balsamul de rufe și nu folosi înălbitori și agenți de îndepărtare a petelor, pentru a nu altera structura țesăturii.
Dacă nu știi cum să cureți geaca de iarnă acasă în așa fel încât să nu-i strici forma, poți pune câteva mingi de tenis în cuva mașinii de spălat, care reduc energia statică și contribuie la distribuirea uniformă a materialelor.
De asemenea, alege cel mai simplu program de spălare, la temperatură scăzută, de preferat chiar cu apă rece. Totodată, poți opta pentru un ciclu de spălare suplimentar. Uscarea este un pas foarte important.
Scoate geaca din mașină, întoarce-o pe față și deschide fermoarele și nasturii, după care pune-o pe umeraș într-un spațiu aerisit. Evită uscarea rapidă sau expunerea la soare, pentru că riști să strici materialul și să modifici proprietățile de alterare a gecii.
Atunci când vorbim despre gecile de puf, acestea au nevoie de o atenție și mai mare. Nu le spăla niciodată la o temperatură mai mare de 30-40 de grade, scrie dcnews.ro.