Metoda prin care poți curăța gresia după ce ai zugrăvit, fără să produci zgârieturi. Este foarte simplu, iar procesul e unul rapid. Există mai multe variante.
După zugrăvire, una dintre cele mai comune probleme cu care te poți confrunta este murdăria care rămâne în urma acestui proces. Atunci când vine vorba despre renovare, orice lucrare lasă mizerie, astfel că este necesară curățenia.
Indiferent de cât de bine acoperi podelele pentru a nu se murdări în timp ce are loc procesul de zugrăvire, nu poți evita apariția prafului și a urmelor de vopsea.
Prima parte a curățeniei după zugrăvire presupune aruncarea resturilor de mari dimensiuni și a materialelor care nu îți mai trebuie. Pentru praf, poți folosi un aspirator sau o mătură pentru a ajunge și la locurile care sunt mai puțin accesibile.
Curățarea gresiei poate fi, însă, un proces destul de enervant. Din fericire, există mai multe soluții pentru ca procesul să nu fie unul foarte dificil.
Pentru gresie poți utiliza oțet și apă în cantități egale, pe care să le pui într-un recipient cu pulverizator. Pentru ca totul să fie mai ușor, poți folosi apă caldă.
Soluția se pulverizează pe gresie și se lasă să acționeze timp de câteva minute. După aceea, totul se curăță cu ajutorul unei perii.
O altă variantă este să folosești apă oxigenată. Ai nevoie de una cu concentrație de 3%, iar aceasta va curăța gresia fără să dăuneze suprafețelor.
Bicarbonatul de sodiu, un ingredient pe care multe persoane îl au în bucătărie, este util, de multe ori, și pentru curățenie. Îl poți folosi pentru a face o pastă, cu care să cureți gresia.
Ai nevoie să amesteci bicarbonatul cu puțină apă pentru a obține o pastă, iar aceasta se aplică pe gresie. Pasta este abrazivă, așa că va îndepărta mai ușor petele și urmele de vopsea rămase, scrie cumsa.ro.
Chiar dacă ai terminat cu curățarea gresiei, nu uita să te ocupi și de rosturi. Poți utiliza pasta de bicarbonat de sodiu și apă. Mai ai nevoie de un burete abraziv sau de o periuță veche de dinți.
Pasta se aplică pe rosturi și trebuie să acționeze timp de câteva minute. După aceea, suprafețele se freacă foarte bine cu ajutorul buretelui sau a periuței de dinți.
După ce ai terminat procesul de curățare, e bine să clătești suprafețele pentru a te asigura că nu mai sunt urme de murdărie. Pentru clătirea suprafețelor, poți turna apă curată și să cureți gresia cu un moă sau cu un burete.
E recomandat să utilizezi un mop și pentru a scăpa de excesul de apă. După ce ai terminat, poți șterge totul cu o cârpă sau folosind un prosop uscat și curat.