Life

Cum să cureți orice vas în doar 5 minute, cu doar trei ingrediente. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Cum să cureți orice vas în doar 5 minute, cu doar trei ingrediente. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină.
12.09.2021 | 15:40
Cum sa cureti orice vas in doar 5 minute cu doar trei ingrediente Trucul pe care trebuie sal stie orice gospodina
ADVERTISEMENT

Află cum să cureți orice vas în doar cinci minute, cu doar trei ingrediente. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină este foarte ieftin și nu necesită mult efort.

Pasta este potrivită pentru fabricate din aluminiu, email, fontă și inox și le va curăța în doar câteva minute. Citește în continuare și vezi care sunt cele trei ingrediente care fac minuni pentru vasele tale.

ADVERTISEMENT

Cum să cureți orice vas în doar 5 minute, cu doar trei ingrediente. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Iată cum poți să cureți orice vas în doar cinci minute, cu o pastă făcută acasă. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru ca vasele tale să arate ca noi.

Pentru a prepara această pastă ai nevoie de 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de soluție de spălat vasele și 1 – 2 linguri de apă, potrivit rețete-ușoare.info.

ADVERTISEMENT

Vasul care trebuie curățat se pune în alt vas termorezistent (de exemplu, un lighean emailat), turnând înainte apă în ultimul. Poți pune o greutate pe sau în el pentru ca vasul să nu se ridice la suprafață.

Din momentul clocotirii apei, vasul se lasă la încălzit timp de 15 minute. În acest timp, se combină bicarbonatul de sodiu, soluția de spălat vasele și apa astfel încât să obții un fel de pastă.

ADVERTISEMENT

Se pune în chiuvetă vasul fierbinte și se curăță, cu ajutorul unui cuțit, stratul de grăsime și arsură de pe el, care se va îndepărta ușor. Este important să folosești mănuși în timp ce cureți vasul.

Vasul se umezește cu apă caldă și se aplică apoi pasta preparată. Cu ajutorul unei lavete abrazive (sau partea abrazivă a buretelui), se curăță restul murdăriei. Poți folosi și cuțitul, acolo unde este necesar.

ADVERTISEMENT

Vasul se spală, la final, cu apă caldă, după care va fi ca nou!

Cum cureți arsurile de pe vasele emailate

Poți prepara acasă o soluție pentru a curăța arsurile de pe vasele emailate. Ai nevoie doar de oțet de masă 9% și de apă pentru a îndepărta urmele de arsură.

Tot ce trebuie să faci este să torni apă fierbinte în vasul pe care vrei să-l cureți. După aceea poți turna oțetul de masă 9%, care se lasă să acționeze timp de câteva ore sau chiar peste noapte.

Se adaugă apoi apă în vas pentru a dilua oțetul, iar soluția obținută se lasă la clocotit până dispar urmele de arsură. Vasul nu trebuie frecat cu materiale abrazive.

ADVERTISEMENT
Tags: