Care este cea mai simplă metodă prin care poți curăța grăsimea de pe hotă. Nu ai nevoie de soluții scumpe din comerț, ci poți prepara chiar tu acasă un amestec care face minuni.
Hota este nelipsită din bucătăriile multor români. Aceasta este utilă, deoarece absoarbe mirosurile neplăcute, însă, în timp, urmele de grăsime încep să fie vizibile pe suprafața ei. Menținerea și curățarea hotei sunt pași importanți, mai ales dacă vrei să gătești într-un mediu curat.
Pentru a elimina grăsimea de pe hotă nu trebuie să arunci bani mulți pe soluțiile din comerț. Din contră, ai nevoie de câteva ingrediente ieftine, care sigur se regăsesc deja în bucătăria ta. Și anume, detergent de vase, oțet alb, bicarbonat de sodiu, cârpe din microfibre, o perie și mănuși de protecție.
Înainte de a trece la curățarea hotei, este important să o deconectezi de la sursa de energie. Apoi, tot ce trebuie să faci este să prepari un amestec din apă caldă cu detergent de vase sau oțet alb. Acest amestec se aplică pe o cârpă curată, iar apoi vei curăța exteriorul hotei.
Dacă te confrunți cu pete încăpățânate de grăsime, atunci trebuie să faci o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Pasta respectivă se aplică pe zonele unde este grăsime și se lasă să acționeze câteva minute, după care se freacă ușor cu o cârpă.
În prezent, aproape toate hotele au filtre care pot fi îndepărtate cu ușurință. Dacă hota ta are filtre metalice, atunci este suficient să le speli cu apă caldă și detergent de vase.
Le poți pune 15 minute la înmuiat, după care le poți freca cu o perie. Ulterior, acestea se clătesc și se lasă la uscat. Dacă ai filtre din carbon, trebuie să știi că acestea nu se pot curăța. Singura variantă în cazul lor este să le înlocuiești.
Ventilatorul este și el o parte importantă a hotei. Dacă ai acces la el, îl poți curăța cu o lavetă umedă de praf și grăsime. Este recomandat să aștepți ca acesta să se usuce complet înainte de a folosi din nou hota.