Life

Cum să cureți urmele și petele de pe geamuri. Sfaturi utile pentru o curățare perfectă

Cum se îndepărtează petele și urmele de pe geamuri. Ponturi eficiente pentru toate gospodinele care vor să elimine murdăria.
25.11.2022 | 18:22
Cum sa cureti urmele si petele de pe geamuri Sfaturi utile pentru o curatare perfecta
Cum se îndepărtează petele și urmele de pe geamuri. Ponturi eficiente pentru toate gospodinele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum să cureți urmele și petele de pe geamuri. Sfaturi utile pentru o curățare perfectă înainte de sărbătorile de iarnă, când foarte multe femeie se pregătesc pentru a avea o locuință impecabilă și luminoasă.

Cum se îndepărtează petele și urmele de pe geamuri. Ponturi eficiente pentru toate gospodinele

Geamurile se numără printre acele lucruri care adună foarte multă murdărie, pete și urme. Pentru o curățare ca la carte e nevoie să iei în calcul igienizarea textilelor, perdelelor, draperiilor și jaluzelelor care adună mult praf.

ADVERTISEMENT

Murdăria din aceste materiale poate persista o perioadă foarte lungă, de aceea e bine ca acesta să fie primul pas. Al doilea este curățarea propriu-zisă a geamurilor interioare și exterioare cu ajutorul unei cârpe curate.

De asemenea, în afara soluțiilor scumpe din comerț trebuie să luăm în calcul utilizarea produselor pe care le avem deja în gospodărie. Spre exemplu, sarea joacă un rol major în îndepărtarea prafului și a murdăriei.

ADVERTISEMENT

Ingredientul se adaugă într-un bol cu apă călduță și 3-4 linguri de oțet alb. Se amestecă până când se formează o soluție cu care se curăță geamurile. Amestecul se aplică atât pe suprafața din sticlă, cât și pe rama ferestrelor.

Totodată, amestecul format din apă caldă, sare și oțet este foarte bun și pentru eliminarea aspectului mat al geamurilor.

ADVERTISEMENT

Ponturi practice pentru curățarea geamurilor

În aceeași notă, petele și urmele de pe ferestre se elimină cu alcool sanitar, care se diluează în apă și care ajută la diminuarea într-un timp foarte scurt. Se pot adăuga și uleiuri esențiale pentru un miros plăcut în casă.

Detergentul blând este, de asemenea, foarte bun în această situație. Amoniacul în combinație cu apă este de mare ajutor pentru petele și urmele de pe geamuri. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute și apoi se clătește bine.

ADVERTISEMENT

Cele mai dese greșeli în curățarea geamurilor

Una dintre cele mai întâlnite greșeli legat de curățarea geamurilor este că se folosește prea multă soluție, care din păcate, lasă urme. Aceasta nu se absoarbe și nu se evaporă suficient de rapid.

Lavetele nepotrivite, prosoapele de bucătărie sau alte cârpe pot lăsa scame sau dungi inestetice. Cele mai bune sunt cele din microfibră pentru că absorb foarte bine.

În aceeași notă, o altă eroare făcută de gospodine este că nu aplică suficientă presiune și nu șterg geamurile cu mișcări circulare.

ADVERTISEMENT
Tags: