Care este cea mai rapidă metodă de a dezaburi geamurile mașinii. Te va ajuta să economisești minute prețioase și va crea confort în interiorul autoturismului.
În sezonul rece, șoferii se confruntă cu multe probleme înainte de a pleca la drum. Una dintre este dezaburirea geamurilor, care nu face plăcere nimănui.
De obicei, dezaburirea geamurilor le dă cele mai multe bătăi de cap posesorilor de mașini. Totuși, este o problemă care trebuie neapărat rezolvată înainte de porni la drum, tocmai pentru a evita incidentele.
Șoferii trebuie să știi că mult mai simplu decât dezaburirea geamurilor este evitarea acestui inconvenient. Astfel, pentru ca aburii de pe geam să nu mai reprezinte o problemă, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi.
În primul rând, trebuie să știi că un geam murdar atrage umiditatea și se aburește mai repede. Tocmai de aceea, este recomandat să cureți constant geamurile, folosind soluții potrivite și lavete din microfibră.
În al doilea rând, este important să folosești aerul condiționat, inclusiv în sezonul rece. Atunci când temperaturile sunt scăzute, aerul condiționat te va ajuta să previi formarea aburilor pe geam.
De asemenea, cel mai bine ar fi să eviți să aduci în interiorul mașinii zăpadă. De cele mai multe ori, fără să vrea, șoferii se urcă la volan cu zăpadă pe încălțări. Acest gest nu va face decât să sporească umiditatea din interiorul mașinii.
Pentru a evita asta, este recomandat să îți scuturi încălțările înainte de a urca în mașină. Dacă nu îți poți face un obicei din asta în sezonul rece, atunci poți folosi covoarele absorbante.
Șoferii trebuie să mai știe că la formarea umidității din interior contribuie și filtrul de polen înfundat. Acesta trebuie înlocuit ori de câte ori este nevoie, însă, doar conform recomandărilor producătorului.
În sezonul rece, nu doar umiditatea le dă bătăi de cap șoferilor, ci și gheața de pe parbriz. Pentru a scăpa rapid de acest inconvenient, trebuie doar să cunoști câteva trucuri.
De exemplu, dacă vei folosi o husă de parbriz, suprafața acestuia va fi protejată pe parcursul serii, iar gheața nu se va mai forma. În cazul în care este deja gheața pe parbriz, o poți elimina cu ajutorul unui spray din comerț, special conceput pentru asta.
Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, trebuie să știi că poți prepara chiar tu o soluție eficientă împotriva gheții de pe parbriz. Ai nevoie doar de apă și oțet, iar problema este ca și rezolvată.
Desigur, există și modelele de mașini care vin echipate cu un sistem de dezghețare electrică a geamurilor. Pentru șoferii norocoși, aceasta este una dintre cele mai simple metode.